Vol bak tijdens toneeluitvoering

1
639

img-3762-kopie.jpgGisterenavond voerde toneelvereniging Simplonia haar jaarlijkse toneeluitvoering voor een volle zaal in het Hervormd Centrum Westerhaar.
De kaart verkoop was anders dan vorige jaren. Mensen konden nu de kaarten in de voorverkoop halen zodat ze niet voor een dichte deur kwamen te staan met een bordje “uitverkocht”
Dit was een goede set, want iedereen had nu plek en men hoefde geen mensen nee te verkopen aan de deur.
Simplonia speelt dit jaar een blijspel genaamd ‘Mie Tarzan joe Jantje’; een toneelstuk in drie bedrijven, Een blijspel was het want er werd door het publiek volop gelachen.
Dit jaar was er een nieuwkomer, Jan Bove, hij speelde de ijzerboer op een manier of hij al jaren mee speelde.

WesterhaarDigitaal was er om foto’s te maken en volgende week worden er video opnames gemaakt. De foto’s staan nu in het fotoalbum

 

Introductie scheiding

 

Boer Lubbert Jalving (Gerrit Teunis), niet gek op werk en een liefhebber van een stevig glas bier zit graag in ’t café. Zeker nou sinds kort de mooie Marina achter de tap staat. Hij hoopt met haar aan te pappen door een toneelstuk in het dialect op te voeren: Tarzan op de brink. Hij speelt zelf natuurlijk de rol van Tarzan en Marina wordt Jane, ofwel Jantje. Bertha (Metje Schutte-de Jager) zijn goedgebekte vrouw komt echter achter zijn plannen en gaat in de aanval. Zij krijgt hulp van haar inwonende zus Hilde (Marie Niks), een oude vrijster.

Lubbert heeft een gruwelijke hekel aan zijn schoonzuster Hilde want die stookt zijn vrouw constant tegen hem op. Lubbert probeert Hilde dan ook met behulp van zijn kameraad Job (Erik Lamberink) aan de man te brengen. Dochter Grietje (Helma Schepers) is een raar type en moet niets hebben van slappelingen, maar vreemd genoeg blijkt moederskindje Henkie (Roy Alberts) een uitzondering te zijn. Alberdina (Alie Klinkien), de huishoudster van meneer Pastoor houdt alles en iedereen in de gaten. Dat de dingen daarbij verkeerd kunnen gaan ondervindt Sietze (Jan Bove), de oud ijzerboer. Het is een prachtig blijspel waarin van alles gebeurt en het beloofd dan ook weer een echt ouderwets werd gelachen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier