Voetballer Mark Ekkel houdt ook van ploeteren op survival

0
987

vvvoorwaartslogoMark Ekkel is ex-lid van de luchtmobiele brigade. Hij heeft er twee missies opzitten in Irak en Afghanistan. Nu is hij bezig met een opleiding voor sportinstructeur bij defensie.

In zijn vrije tijd is Ekkel rechtsbuiten bij Voorwaarts, de zaterdag-vierdeklasser die vorig jaar net een snelle promotie terug naar de derde klasse miste.

Je zou denken dat Ekkel zijn portie wel heeft gehad. Maar nee hoor, de 23-jarige inwoner van Westerhaar gaat zondag vrolijk naar Neede om daar deel te nemen aan de jaarlijkse survival. “Vind ik leuk om te doen”, zegt Ekkel, die bij de luchtmobiele brigade heel wat klim- en ploeterwerk heeft verricht.

“Maar dat heb ik achter de rug”, zegt de beroepsmilitair, die is gelegerd in Schaarsbergen. “Er is een reorganisatie aan de gang bij ons onderdeel, en ik heb nu een meer logistieke functie naast mijn opleiding als sportinstructeur. Van een uitzending zal het daarom ook wel niet meer komen.”

Dus moet Ekkel de spierballen op een andere manier in stand houden. De survival is daar een uitgelezen mogelijkheid voor. De survival van Neede staat als zwaarste in het circuit te boek. Van de deelnemers wordt het uiterste gevergd. “Maar ik train er eigenlijk nauwelijks meer voor”, zegt Ekkel, die deels op zijn vroegere ervaringen en inspanningen terug hoopt te kunnen vallen.

“De basis heb ik nog wel, maar het zal zwaar worden. Zo af en toe ga ik nog eens naar het buitensportcentrum in Almelo, maar dat mag geen naam hebben. Het kan dus niet anders of het zal zondag flink afzien worden.”

Zo zeker als hij is, dat hij bij de survival in Neede niet als eerste over de finish zal gaan, zo hoopvol is hij gestemd over de prestaties dit seizoen van zijn voetbalclub Voorwaarts.

Vorig jaar lukt het dus net niet om van de vierde naar de derde klasse te promoveren, dit jaar moet het er volgens Ekkel vast en zeker in zitten.

De resultaten van vorig seizoen zijn de aanleiding voor die doelstelling. “We werden tweede en we pakten een periode, maar de nacompetitie was een ramp. Daar wil ik het niet meer over hebben”, lacht de rechteraanvaller.

“We staan nu een punt los van Kloosterhaar. Het zal nog een spannende competitie worden.”

Behalve wat inhaalwedstrijden ligt de competitie komend weekeinde stil. Ekkel kan zich daarom zondag helemaal uitleven op de survival in Neede. Hij heeft ingeschreven bij de recreanten, maar dat zegt niets. “Of je als recreant of wedstrijdloper meedoet, je kunt het zo zwaar maken als je wilt. Ik vertrek niet voor een toptijd. Daar heb ik veel te weinig voor getraind. Het is trouwens de eerste keer dat ik meedoe in Neede. Ze zeggen dat het een zware is. Als ik mijn polsbandje niet voor de finish hoef in te leveren, ben ik tevreden.”

Mark Ekkel heeft het plan ooit nog eens een licentie aan te vragen en deel te nemen aan het top survival circuit. Het grotere werk dus. “Het voetballen gaat nog een tijdje voor. Als dat een keer ophoudt, zou ik me best een tijdje willen toeleggen op de survival. Zover is het nog niet. Voetballen vind ik nog veel te leuk en dat krijgt voorlopig gewoon voorrang.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier