Vliegervrienden klaar voor Vliegerfeest Twenterand

0
1141

schnecke-beige-4d9b70bbb7388.jpgEen reusachtig weiland aan de Leidijk-Oost in Westerhaar is vrijdagavond, zaterdag en zondag het domein van tweehonderd vliegerfanaten uit Nederland, België en Duitsland. Ze nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen én vooral om mee te doen.

Herman Plattje uit Westerhaar is één van de organisatoren. Vol enthousiasme somt hij op wat er met name zaterdag en zondag allemaal valt te beleven op het internationale Vliegerfeest Twenterand: „Kinderen kunnen bijvoorbeeld gratis een vlieger maken, ze kunnen diabolo’s uitproberen en ook mogen ze hun knuffels een parachutesprong laten maken vanaf een vlieger. Daarvoor krijgen ze een diploma.”

RTV-Oost heeft vandaag laten weten dat ze morgenmiddag vanaf 12.00uur opnames komen maken op het vliegerfeest Twenterand. Natuurlijk hoopt de organisatie op veel toeschouwers.

 

Introductie scheiding

 

Het terrein, beschikbaar gesteld door de familie Uilenreef, is vanaf woesnsdagavond in gereedheid gebracht voor de deelnemers. De Twentse Vliegervrienden (de families Plattje en De Vries) krijgen hulp van vijftien vrijwilligers voor het opbouwen van onder meer een grote tent. „

„Je weet niet half wat er allemaal komt kijken voor zo’n festijn als dit”, lacht Plattje. „We willen er een festijn voor héél Twenterand van maken. Dit is zeker niet alleen bedoeld voor Westerhaar! En als ze je ziet wat er allemaal te doen is, kun je je hier met de familie zo een dag vermaken. We krijgen dit weekend een groot aantal bijzondere vliegers, van reusachtig groot tot heel klein. We raden mensen aan een rondje over het terrein te maken. Je weet niet wat je dan allemaal ziet aan vliegers.”

Programma

Het internationale Vliegerfeest Twenterand is zaterdag en zondag op een terrein aan de Leidijk-Oost in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het programma op zaterdag: 9.00-13.00 uur, vrij vliegeren voor deelnemers én bezoekers, 13.00-17.00 uur, diverse activiteiten waar onder workshops vliegers maken voor kinderen (gratis), demonstraties en vechtvliegertoernooi, vanaf 19.00 uur, muziek van dweilorkest de Zwabbers, 20.00 uur, oplaten hete luchtballon, 22.00-24.00 uur, nachtvliegeren.

Programma zondag: 9.00-17.00 uur, vrij vliegeren voor deelnemers en bezoekers, 10.00-16.00 uur, diverse activiteiten waar onder demonstraties, workshops en jongleren door Planet XL (gratis), 17.00 uur, einde vliegerfeest.

De toegang is gratis. Alle info staat op: www.vliegervrienden.nl (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier