Vliegerspektakel aan de Schuineweg

0
652

 

img_4611__kopie_640x480_640_01

Wekenlang is het dorp versierd en blijkt uit alles dat iedereen betrokken is bij de festiviteiten rond 125 jaar Westerhaar. Wanneer het jubileumprogramma wordt vergeleken met een uitgebreid diner, dan zijn ze in het tweelingdorp nu aanbeland bij het hoofdgerecht.

De afgelopen dagen bevolkten circa zestig gezinnen en bevriende vliegeraars met hun caravans en tenten het feestterrein aan de Schuineweg. In de tent versterkten Martin Dams, Boulevard en de drive-in van Radio NL de sfeer.
Zaterdagmiddag verzorgden muziekkorpsen een groot optreden en toerden de brommerfanaten van `t Oale Kreng door de omgeving. Het evenemententerrein was echter in het bezit van de vliegeraars.

img_4762__kopie_320x200_301De organisatie betrok alle kinderen van de basisscholen, peuterspeelzaal en kinderdagverblijven uit Westerhaar bij het festival. Op het terrein zijn dit weekend 580 door kinderen beschilderde windvanen geplaatst. In drie categorieen werden hiervoor prijzen uitgereikt. In de categorie jongste kinderen maakte Chayenne Janse de mooiste windvaan, bij kinderen uit de groepen 3, 4, 5 en 6 won Desteny en bij de oudste basisschoolkinderen won Justin W.

Op het terrein gaven vliegerteams diverse presentaties. De Twentse Vliegervrienden, bestaande uit de families Plattje uit Westerhaar en De Vries uit Vroomshoop, haalden onder meer Multiflight, The Young One`s en Time Out naar Westerhaar. Op zaterdag en zondag leerden ze kinderen zelfstandig een vlieger te bouwen en werd er snoep gedropt vanaf vliegers.

Met name in de avonduren werd het spectaculair. Met circa tien vliegers die zijn voorzien van reflectieband, lampjes en verlichting via schijnwerpers vanaf de grond, werd door team Multiflight de invasie van Mars nagebootst.
(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier