Vliegerfeest Twentse Vliegervrienden volgeboekt.

0
882

 

ttv_600

logo_125jaarwesterhaar_250Zoals u hebt kunnen lezen in de agenda van 125 jaar Westerhaar, wordt er 5 en 6 juni een vliegerfeest georganiseerd op het feestterrein aan de Schuineweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk De organisatie is in handen van Twentse VliegerVrienden ism stichting 125 jaar Westerhaar.
Dit is een fanatieke vriendengroep uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vroomshoop

Toen het bekend was in de vliegerwereld dat de vriendenclub hun eerste internationale vliegerfeest gingen organiseren, kwamen de aanmeldingen al snel binnen. Er is uitgegaan van 50 kampeer plekken maar die zijn nu vol en de mensen die zich nu aanmelden komen op een reservelijst te staan.

De vliegeraars komen van binnen en buitenland, met tenten, caravans en campers naar Westerhaar om daar hun vliegers te tonen in het tweelingdorp. Er zijn “kleine” maar ook zeer grote vliegers te zien. Bestuurbare vliegers, eenlijners en de nodige lijnversieringen. Vliegeraars, die komen met zogenaamde buggy`s, die worden voortgetrokken door matrassen.
Er worden tijdens het vliegerfeest verschillende demonstraties gegeven door Team Multiflight en Time Out.

Team Multiflight geeft overdag en zaterdagavond verschillende demonstraties en heeft al meerdere prijzen gewonnen met hun The War of the Worlds. Met deze nachtshow op muziek van Jeff Wayne proberen zij een invasie van Mars na te bootsen.

The Young One`s , een onderdeel van MultiFlight zijn sinds juni 2006 zijn officieel HQ-Invento demoteam. De Young One`s vliegeren voornamelijk met 2-lijners, van HQ-Invento . Op de muziek Return to Mother Earth van Within Temptation wordt met z`n vieren een echt ballet gevlogen, deze show wordt zowel overdag als ‘s avonds gevlogen d.m.v speciale verlichting.

Time-Out is Nederlands eerste en enige vierlijns demonstratieteam en gebruikt de kleuren van de nationale vlag in hun ontwerpen, dit gecombineerd met de “huiskleur” van Nederland. Zij promoten de vliegersport in binnen en buitenland en hebben een meervoudig Nederlands kampioen in huis. De vliegers, die door het team gebruikt worden tijdens hun routines zijn custom Revolutions.
Zij kunnen de vliegers zo besturen met vier lijnen dat ze verschillende figuren in de lucht uitbeelden op muziek. De toeschouwers denken weleens “als die lijnen maar niet in de knoop raken”. Maar als er een commando wordt gegeven, besturen de piloten zo hun custom Revolutions dat alles weer uit elkaar is.
Zaterdag avond zullen veel van de vliegeraars hun vliegers in de lucht zetten met allerlei verlichting. Vliegers zijn aangepast met reflecterend band. Als men dan met een licht op de vliegers schijnt, kunt u de mooiste creaties zien in de lucht.

Wat is er nog meer te doen:
 Overdag kunnen de kinderen zelf vliegers maken tegen een kleine vergoeding
 Snoepdroppen, aan de vlieger is een mechanisme gemaakt, die snoepjes naar een bepaalde hoogte voert en dan gedropt wordt. De kinderen kunnen dan de snoepjes opvangen en natuurlijk lekker opsmikkelen
 Kinderen kunnen geschminkt worden door mevrouw Baremans. Zij is een lid van Sky Pirates uit Bergeijk
 Zaterdag wordt er ook een streetparade georganiseerd door muziekvereniging SDG en de oldtimerclub Oale Kreng start hun jaarlijkse oldtimertocht vanaf het feestterrein
 Zondag middag is er een ballonnenclown aanwezig.

Ook is er een vliegerwinkel uit Duisburg (DL) ” KeWo `91 “aanwezig. Ralf Wolf, de eigenaar, heeft ook de prijzen beschikbaar gesteld voor “wie maakt de mooiste vaan”. Ralf neemt veel vliegers mee voor jong en oud en natuurlijk ook de nodige onderdelen die nodig zijn voor het vliegeren.

Meer informatie over het vliegerfeest en de deelnemers kunt u vinden op http://www.twentsevliegervrienden.nl

U leest het, het is een feest voor jong en oud en wij hopen u te zien op 5 en 6 juni op het feestterrein in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier