Vliegerfeest Twenterand zoekt nieuw terrein!

0
442

img-4567.jpgVliegerfeest Twenterand is een begrip in de regio en de internationale vliegerwereld. Al 7 jaren stonden het eerste weekend van juli vele gekleurde vliegers boven Westerhaar/Twenterand. Deelnemers uit landen als Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Canada wisten het vliegerfeest te vinden en de duizenden bezoekers uit de hele regio bezochten het vliegerfeest. De organisatie organiseerde afgelopen jaren ook altijd een exposite waar muziek, cultuur en historie en duurzaamheid belangrijke thema’s waren. Tevens betrekken ze elk jaar de verschillende kernen van de gemeente bij het vliegerfeest. (bv 1.5 km vlaggenlijn gekleurd door alle basisscholen). Maar of dit in de toekomst ook nog mogelijk is!

De laatste paar jaren was het iedere keer spannend, maar toch kon de organisatie een terrein vinden voor een volgende editie. Maar dit jaar is het anders en ziet het er somber uit.
De laatste maanden is er weer gezocht voor een nieuwe locatie, maar dit is tot nu toe niet gelukt. Geschikte locaties in gemeente Twenterand zijn er wel, maar om verschillende redenen is het niet mogelijk om het daar te organiseren. Net als bij de andere locaties is het vliegerfeest niet het probleem, integendeel. Maar het inpassen van het op tijd maaien van het gras, andere gewassen die op de locatie de plaats van gras in moesten nemen zorgt ervoor dat het vliegerfeest niet (meer) past in de bedrijfsvoering van verschillende agrariërs. Hier heeft Herman Plattje, voorzitter van Vliegerfeest Twenterand, ook alle begrip voor.

Daarom zoekt Stichting Vliegerfeest Twenterand hulp van de media met het verzoek of er een oproep geplaatst kan worden voor een nieuw terrein zodat dit laagdrempelige familie evenement van Twenterand niet ten onder gaat. Zij zijn op zoek naar een grasland van minimaal 120 meter breed, goed bereikbaar en in de buurt een watertappunt heeft. Mensen die de stichting Vliegerfeest Twenterand kunnen helpen, kunnen mailen naar info@vliegerfeesttwenterand.nl

Het zou toch zonde zijn dat dit geweldige evenement verdwijnt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier