Vliegerfeest Twenterand werpt schaduw vooruit

0
850

luchtfoto-1855653b.jpgHerman Plattje uit Westerhaar is betrokken bij de organisatie van het eerste Vliegerfeest Twenterand, dat wordt gehouden in het weekeinde van 1, 2 en 3 juli. Inmiddels heeft Plattje volgens eigen zeggen al meer dan zeventig aanmeldingen. „Dat zijn bij elkaar wel tweehonderd mensen”, aldus Plattje, namens de Twentse Vliegervrienden.

Het festijn wordt gehouden op een terrein aan de Leidijk-Oost in het buitengebied van Westerhaar- Vriezenveensewijk. Het afgelopen weekeinde stond in Vroomshoop ook al een vliegerfestijn op het programma, dat door PowerKiting Zuid & Oost op poten was gezet. Tijdens de paashow werden daarbij diverse demonstraties met vliegers gegeven.

Introductie scheiding

 

Ook in Vroomshoop was Plattje van de partij. Hij maakte tijdens de internationale manifestatie foto’s met een camera die aan een vlieger was vastgemaakt. Het leverde onder meer bovenstaande foto op, waarop een groot gedeelte van Vroomshoop is te zien.

Herkenbaar zijn onder meer de karakteristieke Grote Puntbrug over het Overijssels kanaal, een stuk van de Hoofdweg langs dat kanaal, de Hervormde kerk aan de Hoofdweg, een deel van bedrijventerrein Vroomshoop-Oost en een deel van de nieuwbouwwijk aan de Europasingel. Het maken van luchtfoto’s krijgt straks weer een vervolg op het vliegerfeest in Westerhaar. Omdat het vinden van sponsoren boven verwachting goed is verlopen, kan de organisatie het randprogramma extra kleur geven. Plattje: „De basis is voor elkaar, nu kunnen we met extra inkomsten nog meer zaken gaan regelen. Dan moet je denken aan dingen als een springkussen.”

Een – letterlijk – groot onderdeel van het Vliegerfeest is een ballooning. Als het weer het toelaat, gaan zowel op vrijdag 1 als op zaterdag 2 juli een aantal luchtballonnen vanaf het festivalterrein de lucht in.

Op de website van de Twentse Vliegervrienden staat alle informatie, inclusief een overzicht van alle deelnemers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier