Vliegerfeest Twenterand pakt uit met ‘vliegerballet’

0
628

asterix-obelix.jpgDe derde editie van het Vliegerfeest Twenterand in Westerhaar wordt er een met activiteiten voor een breed publiek. Zo kunnen bezoekers tijdens het gratis toegankelijke evenement op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli een expositie zien van Japanse vliegers en getuige zijn van een ‘vliegerballet’.

Herman Plattje van de Stichting Vliegerfeest Twenterand wijst ook op de komst van enkele enorme vliegers met figuren uit de stripboeken van Asterix en Obelix.

Volgens Plattje komt zeer waarschijnlijk ook het Zwitserse Team4Fun naar de locatie aan de Leidijk-Oost. Deze groep vliegeraars verzorgt met hun vliegers ‘balletvoorstellingen’ op muziek. Op YouTube circuleren filmpjes waarop is te zien wat daarmee wordt bedoeld.

„De inschrijving loopt bovendien als een trein, het aantal deelnemers komt boven de driehonderd uit”, vertelt Plattje. „Op korte termijn sluiten we de inschrijving. Ons terrein staat straks helemaal vol. De gasten komen uit heel Nederland, België en Duitsland, en Zwitserland niet te vergeten.”

Het evenement heeft zich in korte tijd naam en faam verworven onder vliegerfans. „Ik heb natuurlijk op websites naar reacties van mensen gezocht”, bekent Plattje. „Het blijkt dat zij naar Twenterand komen voor de gemoedelijkheid. We hebben voor iedereen evenveel aandacht. En wat ook opvalt: veel deelnemers roemen de prettige contacten met onze bezoekers. Die bezoekers zijn belangstellend en schromen niet om een praatje te maken. Praten over hun hobby vinden de vliegeraars geweldig leuk. Mensen geven aan dat we niks aan de opzet moeten veranderen.”

Tom van den Berg, Tubantia

Introductie scheiding

Plattje wil nog benadrukken dat het Vliegerfeest een evenement is voor héél Twenterand. En dat het niet per definitie een Westerhaars feest is. De komende tijd gaan Plattje en de andere vrijwilligers van de stichting het Vliegerfeest onder de aandacht brengen van onder meer campings in de hele regio. „Zo kunnen zij de campinggasten wijzen op ons evenement. Mensen kunnen er een dagje uit van maken. Dat doen de deelnemers ook. Die komen soms al eerder naar Twenterand om er een korte vakantie van te maken.”

Tom van den Berg, Tubantia

expositie.jpgimg-1053-640x480.jpg

nachtvliegeren-640x480.jpgimg-9246-640x480.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier