Visvergunning in Twenterand verplicht, gratis voor jeugdvissers

0
1990

Om te mogen vissen moet je beschikken over een ‘schriftelijke toestemming’ van de eigenaar van het water. In de praktijk wordt dan vaak gesproken over een VISpas of een visvergunning. Vanaf 1 september a.s. geldt dat ook in de gemeente Twenterand.

Afspraken in overleg met lokale verenigingen
De hengelport verenigingen ’t Meuntje in Westerhaar en ‘Ons Genoegen’ in Vroomshoop hebben samen met de overkoepelende organisatie Sportvisserij Oost Nederland en de gemeente Twenterand goede afspraken gemaakt over het sportvissen in de gemeentelijke wateren.

Introductie scheiding

 

Vergunning
Met uitzondering van de vijver aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen (ijsbaan) mag nu in alle gemeentelijke wateren worden gevist! In het totaal gaat het om een kleine 10 hectare water dat vooral voor jeugdvissers veel te bieden heeft. Iedereen moet daarvoor een vergunning hebben. Voor jeugdvissers is die vergunning later dit jaar via de website van eerder genoemde hengelsportverenigingen gratis verkrijgbaar.

Komend winter zal Sportvisserij Nederland de visstand inde vijvers onderzoeken en op basis van de vangsten zal er een visstandbeheerplan worden gemaakt. Tijdens dat onderzoek zullen de basisscholen in de gelegenheid worden gesteld het onderzoek bij te wonen en de gevangen vissen te bekijken.

Kijk voor alle informatie over sportvissen op www.sportvisserijoostnederland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier