Viering Dag van de Ouderen in Twenterand wederom groot succes!

0
678

img_9983_640x480_640” Wat een feest om zoveel senioren bijeen te zien met een glimlach op hun snoet!”
Zo werden bijna 400 senioren welkom geheten in de Klaampe dinsdagmiddag i.v.m. de viering Dag van de Ouderen door Loes Leemrijse van de stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand.
Want zoveel senioren in het Kulturhus de Klaampe samen op dinsdagmiddag 20 oktober; daar heeft zelfs de werkgroep niet van durven dromen.
Deze keer waren we verblijd met senioren uit alle kernen binnen de gemeente Twenterand, te weten :Westerhaar, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, de Pollen en Geerdijk. En tevens nog senioren uit Daarlerveen. Ook vanuit het Liefferdinck in Den Ham, het verpleeghuis de Weemelanden in Vriezenveen en het Haarhuus in Westerhaar zijn bewoners en personeel enthousiast gemaakt om naar deze feestelijke middag te kunnen komen.
Met efficiënte hulp van het personeel van de Klaampe, de werkgroepleden en spontane extra handen van deze en gene, kreeg uiteindelijk iedereen een stoel en een kop koffie/thee met iets lekkers aangeboden. Het feest kan beginnen!
Wethouder Oordt refereerde in zijn welkomstwoord nog even aan de start van de Viering van de Dag van de Ouderen. Sinds het Europese Jaar van de Ouderen in 1993 vieren we in Nederland jaarlijks de Dag van de Ouderen in oktober. Doel van deze dag is: ontmoeting, informatie en gezelligheid. Het succes van de viering is vooral te danken aan de grote vrijwillige inzet van lokale comités. Zo vroeg de wethouder een applaus voor de werkgroep en de vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat u vanmiddag allen hier bent.
Wethouder Oordt haalde ook nog even het feit aan dat men binnen het college zeker aandacht schenkt aan de senioren.”Vragen op het gebied van wonen, welzijn en/of zorg, horen we graag binnen het gemeentehuis”.
“En senioren zijn per definitie geen hulpbehoevenden. Wel is het goed om naar elkaar om te zien, activiteiten te ondernemen en waar de een een beperking heeft, kan de ander hem helpen. Samenwerking: ook tussen jong en oud is erg wenselijk!”
Dat dit vanmidddag in de praktijk werd gebracht, werd duidelijk door onze gasten. Marietje Noordkamp van de tv-serie Van Jonge Leu en Oalde Groond vertelde spontaan haar belevenissen vanwege de t.v.-serie. Er komt wel veel bij kijken. Niet alleen auditie doen, maar dan herkend worden in Amsterdam, een fuchsia krijgen in Ootmarsum met jouw eigen naam. Ook was er een en al lof van Marietje voor haar medespeler Jan Riezewijk in het bijzonder. Daarnaast bracht ze nog enkele voordrachten in het Twents en toen was er tijd voor een gratis consumptie en een hapje. Dit met dank aan de Rabobank NoordWestTwente die gedeeltelijk deze middag sponsorde.
Toen was het de beurt aan Gerdy, Anneke, Jonathan en Egbert Jan om een muzikaaal optreden te verzorgen. (wederom een prima voorbeeld van jong en oud!) Vele Oud-Hollandse liedjes werden samen gezongen en zelfs de mondorgelclub uit Westerhaar speelde een paar nummers mee.
Iets voor half vijf was het dan tijd voor de verloting als afsluiting van deze middag. ´Gezelligheid kent geen tijd´, maar toch gingen velen tegen vijven met een zonnig en tevreden gevoel huiswaarts. Na veel plezierige reacties van aanwezigen te horen, namen we afscheid van eenieder. Misschien tot volgend jaar?!
Werkgroep viering Dag van de Ouderen.

img_9977_640x480_640 img_9972_640x480_640

Meer foto`s in het fotoalbum.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier