Verslag wielrenner Anne KIers

0
1885

kiers.jpgTijdens zijn vakantie heeft Anne Kiers voor het eerst meegedaan aan de European Junior Cycling Tour in Assen. Hier waren meer dan 700 kinderen uit 19 landen vertegenwoordigt om in verschillende categorieën tegen elkaar te strijden in 2 tijdritten, een omloop, een klassieker en een criterium. Deze wielrendisciplines waren verdeeld over een hele week.
Anne begon maandag vol goede moed aan zijn eerste tijdrit die plaats vond in de jachthaven. Al snel kwam hij tot de ontdekking dat dit toch een erg moeilijke discipline is. Hij vond zijn naam later laag op de eindlijst. De tweede dag deed hij het beduidend beter en scoorde een nette 15e plaats. De derde dag verbeterde hij zijn positie door een 12e plaats te rijden tijdens de klassieker waar de concurrentie ook weer moordend was en er ook valpartijen plaats vonden.

De volgende tijdrit was wederom zeer zwaar voor Anne en moest hij weer velen voor laten gaan in het eindklassement. Vrijdag startte de hele ploeg in de omloop, de zon scheen bloedheet op de kasseien. Na een mooie course wist Anne een glimmende dagmedaille binnen te halen door als 5e te finishen.
Als laatste stond het hele peloton zaterdag aan de zeer spectaculaire vliegende start. Na een zeer spannende eindsprint waarin de eerste 13 sprinters uit het peloton binnen de 2 seconden finishten kon hij wederom een goede 9e plaats bemachtigen. In het eindklassement kwam hij uiteindelijk op een bijzonder goede 12de plaats te staan. Hij mocht dan ook een hele mooie, grote glimmende beker mee naar huis nemen.
Na deze zeer zware week heeft Anne op 17 augustus op eigen vereniging deelgenomen aan de clubkampioenschappen waar hij na 4 spannende onderdelen de 1e plaats in de wacht sleepte. Ook hier ging hij met een mooie herinnering naar huis.
Samen met zijn team zal Anne a.s. vrijdag presenteren tijdens de profronde van Almelo. Wielervereniging “De Zwaluwen” zal rond 19.30 uur op het parcours aanwezig zijn voor de presentatie.