Verslag Voorwaarts 1 thuis tegen Marienheem 1

0
327

Voorwaarts heeft nog iets goed te maken aangezien de uitwedstrijd met 3-3 werd gelijk gespeeld, nadat er na 80 minuten spelen nog een 0-2 stand op het scorebord stond. Wat er daarna gebeurde was misschien wel een soort omkeerpunt van deze competitie. Er ging in die laatste 10 minuten van alles fout en dat zorgde ervoor dat iedereen ervan doordrongen was dat er meer van elkaar gevraagd moet worden om in dit soort wedstrijden de 3 punten mee te nemen.

Inmiddels zijn we een klein half jaar verder en lijkt het erop dat er op verschillende vlakken stapjes gemaakt zijn. Er wordt gedisciplineerd gevoetbald waardoor de resultaten van de laatste weken tegen sterke tegenstanders goed zijn.

Vandaag moet er tegen een tegenstander van het “rechter rijtje” een goed resultaat neergezet worden om de koppositie in de 3e periode te behouden. Door verschillende oorzaken zijn er erg veel spelers niet bij, waardoor de reservebank ongevuld blijft met fitte 1e selectie-spelers. Gelukkig kan er een beroep gedaan worden op Coen Sickman (3e) en Nick Belvroy (2e) en na ruim meer dan een jaar knieletsel Stein van Nuil, die alle drie vanaf de bank beginnen.

Als de wedstrijd begint zien we Marienheem veel aan de bal en staat ons middenveld niet helemaal goed, waardoor er erg weinig druk op de tegenstander gezet wordt.

Toch zien we al snel dat er ruimtes op het veld liggen en dat zorgt ervoor dat we in de 9e minuut de 1e corner krijgen.

Bernd Bove legt de bal perfect in de 5-meter, waar er een scrimmage ontstaat. Als een verdediger van Marienheem de bal denkt weg te werken schiet hij tegen een lichaamsdeel van iemand aan, waardoor de bal tergend langzaam in het doel verdwijnt. Mauro Slatius lijkt de laatste te zijn geweest die de bal raakte en hij krijgt dit doelpunt dan ook op zijn naam. 1-0

Vanaf het doelpunt begint Marienheem druk vooruit te zetten, wat resulteert in een aantal corners achter elkaar. Gelukkig zien we hier niet veel gevaar uit voort komen en staat onze achterhoede hun werk te doen.

Na 25 minuten spelen is het Mauro die een duel aangaat in de 16-meter van de tegenstander en hierbij ten val wordt gebracht. De scheidsrechter is duidelijk….penalty. Bernd Bove laat zich deze kans niet ontnemen en schiet de 0-2 binnen.

Amper een goede kans gehad en toch met 2-0 voor staan, dat is een meevaller.

Na 38 minuten spelen zien we de eerste goede aanval van de 1e helft.

Het is weer Mauro die nu de bal vanaf de linkerflank achter de verdediging langs schiet. De bal lijkt te hard te zijn, maar Bernd is er als de kippen bij en schiet de bal tegendraads richting de verre hoek. 0-3. Eén goede aanval en al 3-0 voor, dat gaat de goede kant op.

Vlak voor rust zien we een aanval die via Mauro en Huub Schippers bij Roy de Lange terecht komt. Roy wil een voorzet geven, maar de bal bereikt het einddoel niet. Er zit een hand van de tegenstander in de weg en de scheidsrechter legt de bal voor de 2e keer vandaag op de stip.

Weer is het Bernd die zich over dit buitenkansje ontfermt. Dit keer is het iets minder ingeschoten, maar wel voldoende om te scoren. Bernd maakt een hattrick en het is 0-4.

Na de 4-0 krijgt een speler van Mariënheem 2x geel na commentaar op de leiding.

Dat geeft zoveel tumult dat Marienheem even met alle spelers vanhet veld gaat, maar gelukkig zo verstandig zijn om terug te komen.

Er gebeurd in de laatste minuten weinig meer, waardoor de 4-0 tevens de ruststand blijft.

Tijdens de rust wordt Thomas Olsman gewisseld voor Coen Sickman.

Vrij snel na rust zien we een aanval over links, waarbij Julian Slot in schietpositie komt. Julian schiet de bal hard op het doel. Ondanks dat de keeper van Mariënheem de bal lijkt te keren, zien we de bal via de keeper achter de doellijn rollen. Het is 5-0.

Als we bijna een uur gespeeld hebben, is het Coen Sickman die een bal achter de verdediging van Marienheem legt. De bal wordt door Mauro goed ingeschat en hij schiet de bal uit de lucht, hard binnen. Prima goal, het is 6-0.

Voor Mauro was dit ook zijn laatste daad van deze wedstrijd, want hij wordt gewisseld.

Voor het eerst na meer dan een jaar revalideren en hard werken aan zijn herstel, komt Stein van Nuil in het veld. Een bijzonder moment voor hem en iedereen die in zijn directe omgeving staat, omdat die mensen gezien hebben hoeveel Stein er voor heeft gedaan om weer klaar te zijn voor dit moment.

Stein laat meteen zien wat zijn sterke punten zijn, want hij weet een paar prima voorzetten te geven waar helaas geen doelpunten meer uit volgen.

Er wordt veel gewisseld bij beide teams en dat zorgt niet voor goed voetbal. Het is wat rommelig, maar we zien nog 1 goede kans, waarbij de voorzet van Stein prima binnen gekopt wordt door Niels Huizing. Helaas ziet de grensrechter van Mariënheem Niels iets te ver voor zijn man staan en wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Als scheidsrechter Ten Voorde voor de laatste keer deze middag op zijn fluit blaast staat er 6-0 op het scorebord en kan Voorwaarts blij zijn met de 3 punten.

Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden staat Voorwaarts alleen aan kop in de 3e periode, waarin nog 3 wedstrijden te spelen zijn.

De eerstvolgende is komende week de uitwedstrijd tegen BZSV uit Borne.