Verschil van inzicht aanpak exploitatietekort Klaampe

0
455

Een adviesbureau heeft voorstellen gedaan om het exploitatietekort bij De Klaampe terug te dringen. Over het vervolg bestaat een verschil van inzicht tussen het college van burgemeester en wethouders en de leiding van het kulturhus.

De gemeenteraad van Twenterand debatteert dinsdagavond over de uitkomst van een onderzoeksrapport van ICS Adviseurs. Dit adviesbureau heeft enkele maanden geleden al een reeks aanbevelingen gedaan om het exploitatietekort bij De Klaampe terug te dringen. Om die adviezen door te voeren, wil het college van burgemeester en wethouders van Twenterand datzelfde ICS Adviseurs in de arm nemen.

Volgens directeur bestuurder Dick Netters van De Klaampe gaat het echter niet om de uitvoering van de aanbevelingen. Netters, die dinsdavond als inspreker aan het woord komt, denkt dat er eerst een vervolgonderzoek moet worden uitgevoerd. (Tubantia)

Introductie scheiding

„Zo’n onderzoek moet uitwijzen wat de consequenties precies zijn”, legt hij uit. „En daarna kan het bestuur van de Stichting Kulturhus De Klaampe een beslissing nemen over hoe de zaken aangepakt moeten worden. Nee, we hebben tot nu toe niets gedaan met de aanbevelingen. Dat ga ik ook aan de raad vertellen.”

Netters vindt het verder vreemd dat de gemeente Twenterand volgens hem jaarlijks zo’n 100.000 euro uit de algemene middelen haalt om de exploitatietekorten van de sporthallen in Vriezenveen en Vroomshoop te dekken, terwijl het kulturhus het exploitatietekort van de sporthal zelf moet opbrengen. Een woordvoerder van de gemeente Twenterand kon die bewering vooralsnog niet bevestigen.

Er wordt wel gesproken met mogelijk nieuwe huurders, meldt Netters. Verder lopen de inkomsten van het kulturhus verder terug omdat de Stichting Welzijn Twenterand haar huurcontract heeft aangepast. SWT krijgt zelf ook minder subsidie van de gemeente.

In de aanbevelingen van ICS Adviseurs gaat het onder meer om aanpassing van de openingstijden, een ander activiteitenprogramma en het niet of deels vervangen van een personeelslid. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier