Verrassende nederlaag voor SDO/UNI

0
595

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO/UNI 1 in Staphorst tegen ‘d Ommerdieck 1. De vorige wedstrijd werd na een moeizame eerste helft gewonnen door SDO/UNI met 18-15.

Aan het begin van de wedstrijd sloeg SDO/UNI een gaatje, 1-3. ‘d Ommerdieck antwoordde door 4 keer op rij te scoren. SDO/UNI creëerde aanvallend genoeg kansen maar was niet effectief genoeg. De tegenstander bleek veel effectiever, bijna alles was raak. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 9-5. SDO/UNI probeerde het tij te keren, maar maakte verdedigend teveel fouten. Hierdoor kon ‘d Ommerdieck mee blijven scoren. De ruststand was 14-11 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust probeerde SDO/UNI het gat te dichten. De ploeg kwam wel dichterbij, maar ‘d Ommerdieck bleef mee scoren, daardoor werd het gat niet kleiner dan 2 doelpunten. Met nog 8 minuten te spelen was het 17-15. Even leek het er op dat het een spannend slot zou worden maar een heer van ‘d Ommerdieck scoorde 2 keer. De wedstrijd was beslist. De eindstand was hierdoor 19-15 in het voordeel van ‘d Ommerdieck 1.

Volgende week speelt SDO/UNI in Heerenveen tegen SIM 1. De wedstrijd wordt gespeeld om 20:15 uur in de ‘Blauw Wit hal’