Verrassend gelijkspel voor Ben Schokker van Denk en Zet

0
909

20140529-183409-kopie.jpgTijdens de sleepbootdagen in Zwartsluis, werd er op hemelvaartsdag een damsimultaan gegeven door meervoudig wereldkampioen Ton Sijbrands. Sijbrands nam het op tegen in totaal 36 spelers, welke achter de borden konden plaatsnemen aan de Kolkskade. Rond kwart over twee werd het startsein gegeven en kon het spektakel beginnen.
De Westerhaarse damclub Denk en Zet/Witte van Moort was met vijf spelers vertegenwoordigd. Ben Schokker, Jeroen Schokker, Alex Noppers, Tomasz Miksa en Gerbrand Hessing poogden om Sijbrands enige punten afhandig te maken. Miksa moest als eerste zijn meerdere erkennen in Sijbrands. Hij liep in een venijnige slagzet en kon even later opgeven. Ook Gerbrand Hessing, speler van het 1e team van Witte van Moort kon het niet bolwerken tegen de damlegende. Na een te riskant opgezette aanval, waren de gaten niet meer te dichten en sloeg Sijbrands combinatief toe. De verrassing kwam van Ben Schokker, die keurig partij bood en een gelijkwaardige remise overeen kwam met Sijbrands. Jeroen Schokker en Alex Noppers boden kranig verweer, maar moesten uiteindelijk ook de handdoek in de ring werpen. Sijbrands speelde in total vier keer remise en won de overige 32 partijen.

Introductie scheiding

KNDB-Beker
Tijdens de eerste ronden van het KNDB-bekertoernooi moest Dez/WvM het opnemen tegen damclub Voorthuizen, Het Noorden en de Oldehove 2. Gil Salomé, Edwin Twiest, Vadim Virny en Alex Noppers namen de Honeurs waar voor Westerhaar. In de eerste ronde werd er met 5-3 gewonnen van DVV Voorthuizen. In de tweede ronde werd Het Noorden verslagen met 6-2 en in ronde drie werd er gehakt gemaakt van de Oldehove (7-1). Salomé en Virny scoorden beide vijf punten en Twiest en Noppers vier punten. Op 7 juni wordt er een vervolg gegeven aan het KNDB-bekertoernooi en moet Dez/WvM het opnemen tegen Dammers uit Oost, Huissen 1 en Huissen 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier