Verenigingskas spekken? Word stemmenteller!

0
1715

Volgend jaar hebben we in Nederland verkiezingen. Op woensdag 20 maart 2019 worden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor het Waterschap gehouden. Dan doet de gemeente Twenterand ook weer mee met het experiment Centraal Tellen.

Dit houdt in dat op de verkiezingsdag zelf, de stemmen op partijniveau worden geteld en de dag erna op kandidaatsniveau. Voor het experiment Centraal Tellen op 21 maart is de Gemeente Twenterand op zoek naar verenigingen die de Twenterandse stemmen gaan tellen. Het gaat het om 80 tellers. Als beloning krijgt de vereniging € 30,- netto per dagdeel, per teller.

De tellers van 18 jaar en ouder moeten van of namens een vereniging komen. Ook zorgt de vereniging voor een contactpersoon die namens de vereniging het aanspreekpunt is voor de gemeente. De tellers (en reserves) krijgen vooraf een korte instructie. Op de dag van het Centraal Tellen werken we met een ochtend- en middagploeg. De ochtendploeg moet om  8.30 uur aanwezig zijn in Vriezenveen en de middagploeg om 12.00 uur. Het tellen van de stembiljetten vergt concentratie en fysieke inspanning.

Aanmelden

Verenigingen kunnen zich tot 21 december 2018 aanmelden via verkiezingen@twenterand.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Oude Voshaar van de afdeling Burgerzaken via (0546) 840 840.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier