VERDWIJNT LLT UIT DE TWENTERANDSE POLITIEK?

0
1056

TWENTERAND – Lokaal Liberaal Twenterand keert niet terug na de gemeente-raadsverkiezingen van maart 2010.
Dat heeft kabelkrant Delta TV uit diverse bronnen rondom deze partij vernomen. Zo zei LLT wethouder Freek Becker onlangs in het politiek programma Manitobaplein 1: “We zijn heel druk bezig met een andere vorm. Begin januari gaan we aan de weg timmeren en kijken we hoe we naar de verkiezingen toe kunnen werken.”

LLT is ontstaan uit een fusie tussen VVD en Lokaal Twente-rand (was GemeenschapsPartij, red.). Vanaf juni 2005 namen zij gezamenlijk deel aan vergaderingen in het gemeentehuis.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kwam deze verliezende partij in de coalitie terecht, samen met de andere verliezers ChristenUnie en CDA. Freek Becker werd LLT-wethouder.

Eén van de kartrekkers en de meest deskundige politicus van LLT was Herman Slot. Echter Slot overleed in mei 2007 plotseling aan een hartstilstand. LLT raakte daarmee een voormalig boegbeeld van de GP kwijt. In juni 2007 volgde Trudy Witzand-van Nederpelt Slot op als fractievoorzitter.

Maar Witzand had en heeft het moeilijk. Hoewel ze wordt bijgestaan door nieuwkomer Wibe Verboom moet ze het voornamelijk alleen doen. Een haast ondoenlijke klus.

Uit de laatste verkiezingspoll op deltafm.nl kwam één ding duidelijk naar voren: de partij zal straks wellicht nog maar 1 zetel overhouden. En daarmee heeft de fusie van VVD en Lokaal Twenterand niet gebracht wat men ervan had verwacht.

Hoe nu verder? Joop Snippe, mede-oprichter Lokaal Twenterand, moet nog met zijn leden overleggen. Snippe: “Is er weinig respons bij leden, dan houden we op te bestaan. Ik trek in elk geval de kar niet meer.” De raadsfractie en haar achterban gaan wel verder in de politiek. Het ligt dus voor de hand dat het weer VVD wordt, want wie kijkt naar de kandidatenlijst ziet 95% aan VVD-ers staan. Bovendien kan de partij dan meeliften op eventueel landelijk succes.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier