Verdiende zege Hellendoorn bij Voorwaarts

0
1534

De 5e speeldag en weer een zware tegenstander.  Naast de al langer geblesseerden ontbraken bij Voorwaarts ook Jordy Wolters (rugblessure) en Lars Bove( vakantie). Daardoor begon Stein van Nuil voor het eerst dit seizoen in de basis.

Het begin voor de thuisploeg was dramatisch.  Al in de 1e minuut nam Hellendoorn de leiding.  Volledig vrijstaand in het hart van de defensie van Voorwaarts  kon Stefan Tuink van dichtbij de 0-1 binnen schuiven. Voorwaarts was geschrokken en heel lang gebeurde er weinig. Wel had Hellendoorn de controle.  In de 35e minuut haalde Yarnick Boertje de bal van de lijn. Helaas viel hij meteen daarna met een hamstringblessure uit. Zijn vervanger was Sander Scherphof, die de gehele week niet kon trainen vanwege een bivak. Juist toen iedereen al aan de rust dacht, sloeg Hellendoorn nog een keer toe. Een schitterende crosspass werd op waarde geschat door Ruben Hendriks die uit de rug van de verdediger doelman Sander Berghuis simpel kon verschalken: 0-2. Voorwaarts had in de eerste helft nauwelijks kansen gecreĆ«erd, de enige kans kwam via de linker voet van Gert Dogger.

Na rust zagen de trouwe supporters van de oranjehemden gelukkig een heel ander Voorwaarts.  Michel Lensen bleef in de kleedkamer.  Zijn vervanger was aanvaller Mauro Slatius, zodat er nu een duidelijke 4-3-3 stond. Hellendoorn had hier duidelijk problemen mee. Na een paar kleine kansen moest er een gelukje aan te pas komen om de aansluitingstreffer op het niet werkende scorebord te krijgen. Iedereen zag dat Wout Roelofs een vrije trap van Gert Dogger met de hand binnen werkte. Iedereen behalve de scheidsrechter.  Hij wees na even aarzelen naar het midden: 1-2 dus.

Even was de verder goed leidende scheidsrechter het helemaal kwijt. Want 3 minuten later kreeg Hellendoorn een penalty kado. Doelman Sander Berghuis tikte met een uiterste krachtsinspanning de bal over de achterlijn, waarbij een Hellendoorn aanvaller over hem heen dook. Aanvoerder Stephan Lamers pakte het kadootje dankbaar uit: 1-3. Vijf minuten later was er weer een negatieve hoofdrol voor een keeper.  Ditmaal een slordigheid van Ruben Meijer, doelman van Hellendoorn.  Hij schoof de bal in de voeten van Bram Visser die vanaf 20 meter de bal met een boog in het lege doel krulde: 2-3 en de spanning leek weer terug. Leek, want 3 minuten later kon Stefan Tuink ongehinderd de 2-4 bij de 2e paal binnen koppen. Voorwaarts was geknakt. Het team probeerde het nog wel maar het echte geloof was er niet meer.

Volgende week wacht weer een pittige tegenstander.  Dan moet Voorwaarts naar  Quick ’20 in Oldenzaal.  Aanvang 15:00 uur.

Opstelling Voorwaarts: Berghuis, de Lange, Slot, Wessels, Klos (75. Thijssen), Roelofs, Lensen (46. Slatius), Boertje (40. Scherphof), van Nuil, Dogger en Visser.