Verdiende overwinning van goed spelend Voorwaarts bij SVVN

0
1633

Na het verlies in het openingsduel van de competitie moest Voorwaarts op bezoek bij SVVN in Nijverdal. Keeper Dinand Stuifzandt was geblesseerd aan zijn arm terwijl Wout Roelofs ziek op bed lag. Maar liefst 5 spelers die vorig seizoen nog in de JO19 speelden stonden aan de aftrap.

Op een zonovergoten sportpark Groot Lochter werd om half 3 afgetrapt door SVVN dat met een diepe bal meteen 2 cornerballen afdwong. Gelukkig voor Voorwaarts werden deze onschadelijk gemaakt. Daarna nam Voorwaarts het initiatief en werd het ook gevaarlijk, vooral vanaf rechts.

De goed spelende Roy de Lange had veel vrijheid en kon een paar prima voorzetten afleveren. De eerste was perfect op maat voor Lars Bove maar zijn schot werd gekeerd door keeper Lohuis. In de 13e minuut maakte de verder goed leidende scheidsrechter van Koolwijk zijn enige fout van de wedstrijd. Een hoge voorzet werd gevangen door keeper Sander Berghuis maar doordat een aanvaller van SVVN tegen hem aanliep in de 5 meter moest hij de bal los laten. Na wegwerken van de verdediging van Voorwaarts kwam de bal in de voeten van Melvin Hulsman die vanuit een moeilijke hoek hard raak schoot. Een doelpunt dat in de ogen van alle toeschouwers niet had mogen vallen, 1-0.

Voorwaarts bleek niet van slag te zijn en bleef de aanval zoeken. Na weer een afgemeten voorzet van Roy de Lange mistte dit keer Mauro Slatius een goede kans. In de 19e minuut werd de bal diep gespeeld op de vrijstaande Gert Dogger. Oog in oog met de keeper probeerde hij hem te omspelen maar de keeper dwong hem goed naar de zijkant. De kans leek verkeken maar na een schijnbeweging van Gert duwde de keeper hem met beide handen van zich af waarna de ervaren Dogger gewillig naar de grond ging. Een duidelijke penalty na een domme actie van keeper Lohuis. De 37 jarige Dogger ging zelf achter de bal staan en schoot hem simpel binnen, 1-1. Het doelpunt was in die fase meer dan verdiend al was de aanleiding een cadeau van de keeper. Voorwaarts ging op zoek naar meer. Opnieuw was Roy de Lange de aangever van de volgende kans. Een prima steekpass op Dogger die de keeper met een lob probeerde te verassen maar zijn inzet ging net over.

Vlak voor rust sloeg Voorwaarts toch nog toe. Een corner van Gert Dogger kwam op het hoofd van Mauro Slatius. Niet de langste speler maar hij kwam op ruim 12 meter vanaf het doel met veel sprongkracht boven zijn tegenstander uit en kopte de bal hard in de linker bovenhoek. Een mooie opsteker zo vlak voor de rust dat nog mooier had kunnen zijn als diezelfde Mauro Slatius oog in oog faalde voor keeper Lohuis.

Na rust kwam Michel Lensen voor Kevin Klos en zijn eerste balcontact had meteen beslissend moeten zijn. Een uitbraak over links waar Mauro Slatius sneller was dan zijn tegenstander en een afgemeten voorzet gaf op Lensen. Met nog alleen een speler van SVVN voor zich kon hij de bal simpel inschieten maar zijn schot belande op die ene speler van de thuisploeg. Voorwaarts in die fase de wedstrijd al lang op slot moeten gooien maar SVVN bleef zo in de wedstrijd. In de 51 minuut kwam Sander Scherphof in het veld voor Jordy Niks waardoor er nog maar 5 spelers van het team van vorig seizoen in het veld stonden. SVVN drong aan maar echt gevaarlijk werd het niet. De gelijkmaker kwam dan ook uit een vrije trap. Een driemans (??) muurtje van Voorwaarts bleek onvoldoende waardoor keeper Berghuis een geplaatst schot uit het net moest vissen, 2-2. Tot overmaat van ramp moest keeper Berghuis na een heupblessure het veld verlaten en werd hij vervangen door Joel Wessels die al 4 jaar niet meer op doel had gestaan. Met zijn postuur straalde hij vertrouwen uit, hetgeen oversloeg op de rest van de ploeg. Voorwaarts kreeg wederom de beste kansen. Gert Dogger werd vrijgespeeld maar zijn lob werd onderschept door de keeper. In de 77e minuut kwam Voorwaarts dan toch op de dik verdiende voorsprong. Een goede aanval via Lars Bove en opnieuw Roy de Lange kwam in de voeten van Gert Dogger die dit keer niet faalde en de 2-3 aantekende. Er volgde daarna nog een grote kans voor beide teams maar aan de stand kwam geen verandering meer.

Een meer dan verdiende overwinning voor de oranjehemden dat week op week verbetering laat zien. De jeugdige spelers pakken het niveau steeds beter op en spelen mannelijk en goed voetbal. Volgende week komt de andere ploeg uit Nijverdal op bezoek bij Voorwaarts. DES is dan de tegenstander.

Opstelling Voorwaarts: Berghuis (67. J. Wessels), de Lange, Wolters, B. Wessels, Niks (51. Scherphof), Slot, Klos (46. Lensen), Boertje, Bove, Slatius en Dogger