Verbouwing gemeentehuis afgerond

0
715

vooraangezicht_bew1_500Planning gehaald en binnen budget

De opening van het nieuwe, verbouwde gemeentehuis in Vriezenveen is alweer 2 maanden geleden en nu is ook het project ‘Uitbreiding/verbouw gemeentehuis` formeel afgerond. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft het evaluatierapport vastgesteld en dat wordt nu aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Koops van `t Jagt, die projectwethouder Van Abbema gedurende haar vakantie vervangt, is tevreden: “De planning is gehaald en we zijn binnen het budget gebleven met als resultaat een prachtig gemeentehuis voor alle inwoners.”

De bouw begon in augustus 2006 en uiteindelijk konden de medewerkers van de gemeente Twenterand hun nieuwe werkplek op 2 januari 2008 in gebruik nemen. Op de flexibiliteit en incasseringsvermogen van die medewerkers is ook volgens Koops van `t Jagt in deze periode een groot beroep gedaan: “Je werk blijven doen, ondanks de stofwolken en de geluidsoverlast waar we mee te maken hadden, dat verdient een groot compliment.”

Binnen begroting
Het hele project wordt financieel afgesloten binnen de begroting. Er blijft een positief saldo over van ruim € 84.000,-. Uit dit saldo moet nog een aantal kosten betaald worden. Kosten voor werkzaamheden die om bezuinigingsredenen uit het project waren gelaten, maar waarvan de praktijk inmiddels heeft uitgewezen dat het toch verstandig is ze uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn een zonwering, een warmtegordijn in de hal, bewegwijzering, maar ook de aangepaste deur van de trouwzaal is uit dat saldo betaald. Bijna het hele bedrag van 84.000,- euro zal daaraan besteed moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier