VEILIGHEID N36 NIET ALLEEN ZAAK GEMEENTE TWENTERAND

0
641

TWENTERAND – Burgemeester Koetje vindt dat de N36 hoger op de lijst moet van de wegen waar wat aan moet gebeuren. Hoewel wethouder Van Abbema in gesprek is met Rijkswaterstaat over b.v. de op- en afritten bij Westerhaar, vindt Koetje dat er voor de middellange en lange termijn zeker wat moet veranderen.

Deze week hebben burgemeester Koetje en wethouder Van Abbema een gesprek gehad met VNO NCW. In dit gesprek is erop aangedrongen dat zij richting andere gemeenten ook druk uitoefenen. Koetje: “Tot nu toe zijn wij de enige roepende gemeente. Ik heb nog nooit de burgemeester of wethouder van Almelo horen zeggen dat er wat aan de weg moet gebeuren. Andere gemeentebesturen hebben het nog niet zo door”.

Regio en Provincie blijven nog steeds bij de analyses en berekeningen dat er geen reden tot ongerustheid is. Burgemeester Koetje snapt hier niets van: “Als het nu al druk is, dan moet het over 10 of 20 jaar toch helemaal druk zijn. Dat blijkt niet uit de cijfers. De weg zou nog capaciteit hebben. Ja, misschien `s nachts. Daarom hebben wij met VNO NCW (de grootste ondernemingsorganisatie van ons land, red.) besproken om een ander onderzoek te vragen om te kijken wat hier aan de hand is”.

Overigens verwacht Koetje er geen wonderen van dat de N36 gauw wordt aangepak: “Dat zijn heel langdurige trajecten, maar je moet wel blijven drukken.”(DeltaFM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier