Veilige N36 met vlotte doorstroming, ook op termijn

0
573

twenterand.jpgWethouder Engberts:

“De eerste stap is gezet en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, maar de N36 moet veilig blijven met een goede doorstroming van het toenemende vrachtverkeer,” aldus wethouder Engberts van de gemeente Twenterand. De verkeerswethouder reageert daarmee op de € 5,6 miljoen die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu beschikbaar heeft gesteld voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de N36.

De gemeente Twenterand maakt zich, samen met het lokale bedrijfsleven en de Kamer van Koophandel, al jaren sterk voor een verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N36. “Met ondersteuning van de gemeenten Almelo, Wierden en Bestuursdienst Ommen – Hardenberg, Regio Twente en de provincie Overijssel hebben wij de zorgelijke situatie steeds onder de aandacht gehouden. Resultaat? Een onderzoek met concrete maatregelen die op korte termijn zijn en worden uitgevoerd,” aldus de wethouder.

Introductie scheiding

 

Anticiperen
“Uiteraard heeft de verkeersveiligheid de hoogste prioriteit en ik ben ervan overtuigd dat de acht maatregelen hieraan een belangrijke bijdrage leveren,” vervolgt Engberts. “Wel blijf ik oog houden voor de veiligheid en doorstroming op termijn.” De N36 is volgens de wethouder samen met de N48 de belangrijkste verbinding tussen Twente en Noord-Nederland en hij voorziet dan ook problemen als er aan die doorstroming niets wordt gedaan. Metingen geven aan dat de N36 jaarlijkse verkeersgroei kent van ongeveer 4%. Er is nu al een verkeersintensiteit die hoger is dan de modelprognoses voor 2020. Daarnaast is er de toename van het goederenvervoer over water naar en van het XL Business Park door de aanleg van een laad- en loshaven. Dat allemaal samen zorgt voor een toename van het vrachtverkeer. “Daar wil ik op anticiperen door te pleiten voor een N36 die die verkeersdruk aan kan op een manier dat we ook de verkeersveiligheid kunnen waarborgen. Daar ga ik voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier