Vangnetregeling energiekosten huishoudens

0
1403
Man, an electrical technician working in a switchboard with fuses. Installation and connection of electrical equipment. Professional with tools in hand. concept of complex work, space for text.

Een groeiend aantal Twenteranders komt door de torenhoge energieprijzen in acute geldproblemen. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, dan gaat de gemeente Twenterand die inwoners helpen. B&W wil namelijk een tijdelijke vangnetregeling om die stijgende energiekosten enigszins het hoofd te kunnen bieden. Een en ander is geregeld in een speciale verordening die moet ingaan op 1 januari. De gemeenteraad buigt zich op 20 december over de regeling.

“De nieuwe verordening regelt dat inwoners die door de hoge energieprijzen acute geldproblemen hebben financieel geholpen kunnen worden”, zegt verantwoordelijk wethouder Aimée van der Ham. “De vangnetregeling is bedoeld voor álle inwoners die onvoldoende geholpen worden door de bestaande maatregelen en tussen wal en schip dreigen te vallen”, legt ze uit. “De regeling kent geen inkomensgrenzen. Die is dus niet alleen voor inwoners met een laag inkomen, maar ook voor inwoners met een midden- of hoger inkomen.”

Meldpunt Geldzorgen

Ook zijn er geen maximum bedragen aan de verordening gekoppeld. “Klopt”, legt Van der Ham uit. “Het gaat om maatwerk. De gemeente wil doen wat nodig is om de acute problemen op te lossen. De aanvragen voor deze regeling lopen via het Meldpunt Geldzorgen. Dat is het gemeentelijk loket waar inwoners met financiële vragen terecht kunnen. Het Meldpunt Geldzorgen kijkt hoe inwoners het beste kunnen worden geholpen. Tot voor kort heette dit loket het Meldpunt Schulden, maar we willen graag dat ook inwoners die nog geen schulden hebben, maar wél financiële vragen, ook bij het meldpunt terecht kunnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier