Vanaf 2014 omgekeerd inzamelen in Twenterand

0
755

twenterand.jpgIn januari 2014 start de gemeente Twenterand met het omgekeerd Inzamelen van afval. Dat heeft de raad van de gemeente Twenterand dinsdag 10 september jl. besloten. De raad stemde in met de eerste fase van het Omgekeerd inzamelen, met enkele aanpassingen op het oorspronkelijke voorstel van het college. “Geen probleem,” aldus wethouder Engberts, “want de essentie van omgekeerd inzamelen blijft volledig overeind: minder restafval en meer bruikbare grondstoffen uit afval halen. Bovendien kan omgekeerd inzamelen voor de meeste mensen leiden tot een lagere afvalstoffenheffing per huishouden.”

Introductie scheiding

Vanaf januari 2014 kan GFT tweewekelijks tegen nultarief worden aangeboden en wordt restafval eens per 4 weken aan huis ingezameld. Bovendien wordt de GFT-inzameling in het buitengebied met een pilot van één jaar opnieuw ingevoerd. Bewoners in het buitengebied die op vrijwillige basis aan de pilot mee doen krijgen een nieuwe 240 liter GFT container, die even groot is als de grootste restcontainer. Bewoners binnen de bebouwde kom mogen gratis hun 140 liter gft-container omruilen voor een exemplaar van 240 liter. In oktober ontvangen de inwoners van Twenterand van de ROVA informatie over de wijzigingen per 1 januari 2014. Alle veranderingen worden door ROVA uitgevoerd.

Essentie besluit
Het besluit dat door de raad genomen is, betekent dat voor de inzameling van de GFT-container een nultarief wordt gehanteerd. Het vastrecht wordt in 2014 niet verhoogd. De inzamelfrequentie van het restafval wordt verlaagd naar 1 keer per vier weken. De invoering van fase 2 gebeurt nadat in november 2014 een voorstel aan de raad is gedaan waarin de resultaten van het eerste jaar worden geëvalueerd. Dan wordt ook aangegeven hoe de invoering van de volgende fase eruit kan komen te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier