Van Zuithof naar bouwverlof

0
5993

De bewoners van de “oale bouw” Westerhaar (Veenstraat, Borggrevestraat, Oranjestraat, Nassaustraat, Marijkestraat en Margrietstraat) voelen zich in de kou gezet door Mijande wonen.

In 2016 werden de eerste ambitieuze plannen gepresenteerd door Mijande wonen voor een grootschalige renovatie/nieuwbouwplan betreffende de oale bouw. Dat dit met enige scepticisme werd ontvangen mag als normaal worden beschouwd gezien menig bewoners hier lang zo niet hun hele leven wonen, en graag alles bij het oude willen laten.

Na aantal avonden met bewoners en klankbordgroepen bij elkaar te hebben gezeten werd uiteindelijk in November 2017 het uiteindelijke plan gepresenteerd. En zowaar men kreeg de bewoners met de neus dezelfde kant op.

Het plan beslaat in totaal 150 woningen: 19 woningen worden gesloopt en 34 woningen worden gerenoveerd naar minimaal energielabel A. Bij de overige 97 woningen gaat voor 18 woningen de voorkeur van Mijande Wonen uit naar renovatie en voor 79 woningen sloop met vervangende nieuwbouw, maar laat de woningcorporatie een keuze bij bewoners. Er zal geen groot onderhoud meer worden gepleegd en de eerste woningen in de Veenstraat werden gesloten en dicht getimmerd wat tot nu toe een verpauperde aanblik geeft.

Wat volgde namens Mijande wonen was een nieuwsbrief en stilte er zou eind 2018 nog een bijeenkomst worden gepland om het definitieve plan te presenteren. Maar niets is minder waar er kwam geen enkele reactie of enig vorm van communicatie van de woningbouw.

Sterker nog na enkele telefoontjes van een van onze bewoners moesten wij vernemen dat het een en ander op de lange baan werd geschoven er zou geen geld meer zijn! Of heeft meneer Peter Zuithof zo veel centen meegenomen? In ieder geval geen duidelijke hoe en het waarom.

Dat maakt ons bewoners woest en onzeker want wat nu te doen met de eigen investeringen (vloer, muren, tuin etc etc) die al zo lang op de lange baan worden geschoven. Ook dat de verpauperde en dicht getimmerde woning weer opnieuw zullen worden verhuurd of worden beschilderd door de schooljeugd is natuurlijk te gek voor woorden.

Daarom organiseren wij op 10 december 2018 om 20.00 uur in ons domein een besloten bewonersavond die door de bewoners zelf wordt georganiseerd en waar Mijande zelf wordt uitgenodigd om hier over tekst en uitleg te geven.

Zo zal ook de schrijvende pers worden uitgenodigd omdat wij vinden dat Mijande ons letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan.

Bewoners Oale Bouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier