Van gelegenheidskoor naar nieuw koor.

0
1022
86.jpgNa een prachtig 2015, als gelegenheidskoor van het voormalig Christelijk Jeugdkoor Westerhaar – Vriezenveensewijk, wat op uitnodiging van het Christelijk Mannenkoor Westerhaar mee ging doen tijdens het najaar concert van de mannen in Westerhaar, na een fantastische reünie op 24 oktober was er bij de leden van het gelegenheidskoor een gevoel van …Hé wat is dit toch mooi, net of wij nooit weg geweest zijn … en toch zat er 30 jaar tussen.

Het zingen gingen van een leien dakje en er werd met heel veel plezier gezongen en gespeeld, waardoor tijdens de reünie het idee van iemand van het mannenkoor kwam met de vraag van … willen jullie met de kerstzang ook niet met ons meezingen … een eensluidend, JAAAAAAA graag kwam uit de kelen van gelegenheidszangeressen en de afspraak stond.
Beide avonden waren een groot succes, met dank aan alle medewerkers van de diverse koren en van de muziek.
Bij het uiteen gaan van het voormalig jeugdkoor werd er gezegd … wanneer gaan we weer zingen, en aan heel veel reacties te horen was er een grote behoefte om toch nog een keer bij elkaar te komen om te zien wat de mogelijkheden zijn hiermee en om misschien toch een koor weer op te richten.
Zo zijn we als commissie aan de slag gegaan, deze commissie was al gevormd in 2015 voor de organisatie van de concerten en de reünie hiervoor genoemd.

Introductie scheiding

De data werd vastgesteld op 3 februari 2016 om dan samen te komen in het Hervormd Centrum en er was een prachtige opkomst van 24 personen, zangeressen en muzikanten samen.
Het voorstel van de commissie was om er een gelegenheid / projectkoor van te maken, maar dat was voor allen geen optie, nee we gaan zingen en dat 1X per 14 dagen.
Na enig overleg en beraad waren we er al snel uit dat wij als nieuw koor door willen gaan en de repetitieavonden werden in het Hervormd Centrum vastgezet.
Onze eerste koorrepetitie is op 14 maart a.s. van 19.45 tot 21.15 uur.
De leden zijn aan het brainstormen over een naam en zodra die bekend is laten wij het u allen natuurlijk weten.
Nieuwe leden zijn in het koor welkom en dit keer is het niet zo, dat men voorheen lid moet zijn geweest van het voormalig jeugdkoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier