Uitslag tweede ronde innovatiefonds sociaal domein bekend

0
2806

Crowdfundingsactie, ontmoetingsplek en gezondheidsapp

In het sociaal domein staan we voor grote inhoudelijke en financiële opgaven. Om hier samen creatieve oplossingen voor te bedenken, heeft de gemeente Twenterand een innovatiefonds opgericht. Inwoners en organisaties met een goed plan voor vernieuwing in het sociaal domein kunnen een beroep doen op dit fonds. Hiervoor is in 2018 en 2019 in totaal € 150.000 beschikbaar. In september was de tweede aanvraagronde.

Wethouder Mark Paters: “Deze ronde heeft weer drie creatieve en kansrijke initiatieven opgeleverd die met de bijdrage vanuit het innovatiefonds direct aan de slag kunnen. Heeft u ook een goed idee? In januari is er een nieuwe aanvraagronde. Van 7 tot en met 11 januari 2019 organiseren we bovendien de Week van de Innovatie. Er zijn dan allerlei interessante activiteiten die u kunnen helpen uw idee verder uit te werken en samenwerkingspartners te vinden. Ik hoop dat er ook in het nieuwe jaar weer volop gebruik wordt gemaakt van het innovatiefonds!”

Toegekende subsidies
De plannen van Het goeie gevoel voor hun initiatief ‘Start up de Beleefing’ kregen deze ronde van het innovatiefonds de hoogste score. Zij bedachten een crowdfundingsactie gericht op het ontwikkelen van een leefomgeving waar verschillende activiteiten en disciplines samenkomen. Het doel hiervan is om
mensen met uiteenlopende problematiek te helpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bieden van passende (werk)plek, sociale activering en het geven van de juiste ondersteuning om zo het gevoel van eigenwaarde positief te beïnvloeden. Daarmee draagt dit initiatief bij aan de opbouw van een bevredigend en zinvol leven van de deelnemers. Het initiatief kreeg van de jury veel punten voor samenwerking omdat er veel verschillende partijen uit de gemeente bij de plannen worden betrokken. Deze partijen komen ook nog eens uit allerlei verschillende sectoren. Onze verwachting is dat dit project goed aansluit bij de Twenterandse samenleving en we zijn dan ook erg benieuwd naar het vervolg!

Het project Aandacht is deze ronde als tweede geëindigd. Er wordt een ontmoetingsplek gecreëerd bij Modaks, een kledingwinkel in Vroomshoop. Hierbij worden workshops en een regulier verkooppunt gecombineerd. Dit initiatief heeft een relatief hoge score gekregen voor samenwerking en de aansluiting bij de gestelde doelen. Het project sluit vooral aan bij het doen van een groter beroep op de eigen oplossingen en op het eerder signaleren en / of oppakken van problemen. De bedachte activiteiten zijn vernieuwend voor Twenterand. We waarderen de innovatieve combinatie van een commerciële winkel met aandacht voor ontmoeting.

De derde aanvraag is van Kidi, zij hebben een initiatief voor een app die gericht is op positieve gezondheid. De app geeft inzicht in het eigen leven van inwoners. In één oogopslag kunnen zij zien hoe het met hun gezondheid is. Dit kan ook een meerwaarde zijn voor zorgverleners en bijdragen aan de eigen kracht van inwoners. Dit project draagt bij aan de doelen op het gebied van een groter beroep op de eigen oplossingen en het eerder signaleren van problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier