Uitreiking eerste bespaarbox voor minima

0
721

 

c_007_640x480_640Op woensdag 1 oktober om 11.30 uur heeft wethouder Van Abbema de eerste bespaarbox uitgereikt aan Rollie Niks. De uitreiking vond plaats bij Aksie in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Met deze actie laat de gemeente Twenterand zien dat energie besparen gemakkelijk kan zijn. “We slaan met de bespaarbox twee vliegen in één klap; ten eerste geven we de mensen met een minimum inkomen een steuntje in de rug, door een box te geven waarmee ze flink wat geld kunnen besparen. En ten tweede dragen we hiermee bij aan een duurzame samenleving,” aldus een enthousiaste wethouder Van Abbema.

De bespaarbox is een gezamenlijk initiatief van gemeente Twenterand met Woningstichting Vriezenveen-Westerhaar en Vestion wonen. In de bespaarbox zitten elf producten waarmee het milieu gespaard wordt en waarmee bespaard kan worden op de energierekening. Producten die in de box zitten zijn onder andere drie spaarlampen, een waterbesparende douchekop en een stekkerdoos om het sluipverbruik van electrische apparaten te verminderen.

Wie komen er voor de bespaarbox in aanmerking?
Alle inwoners van Twenterand met een minimum inkomen komen hiervoor in aanmerking. Degenen die daarvan bij de gemeente Twenterand bekend zijn, hebben hier een brief over gekregen. Deze brief moeten zij meenemen als ze de bespaarbox af willen halen.

Niet alle inwoners met een minimum inkomen zijn bekend bij de gemeente Twenterand. Mensen die twijfelen of u in aanmerking komt voor de bespaarbox, kunnen een inkomenscheck laten doen bij een van de twee locaties van Aksie. Daarvoor zijn loongegevens en legitimatie noodzakelijk! Van 17 september tot en met 12 november kan de inkomenscheck gedaan worden bij een van de twee locaties van Aksie:
• Stationslaan 12 in Vroomshoop (voor inwoners van Den Ham, Vroomshoop of Geerdijk);
• Marijkestraat 10 in Westerhaar-Vriezenveensewijk (voor inwoners van Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, De Pollen of Bruinehaar
(foto:Wethouder van Abbema reikt eerste bespaarbox uit aan mevrouw Niks)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier