Uitnodiging -Meest Duurzame Plan van Twenterand-

0
626

Twenterand stelt in 2015 een prijsvraag open voor dorpsraden, verenigingen, scholen of andere lokale organisaties voor het ‘Meest Duurzame Plan van Twenterand’. De gemeente wil duurzaamheid meer stimuleren en zichtbaar maken in de samenleving van Twenterand. Plannen kunnen tot 30 oktober 2015 worden ingediend bij de gemeente. We nodigen u graag uit om deel te nemen.

Voor de prijsvraag roept de gemeente inwoners op om de komende maanden aan de slag te gaan met duurzaamheid in eigen kern, dorp, club of school. In principe kan iedereen samen met buren uit de eigen wijk of dorpskern, de school, de club of vereniging meedoen. Om mee te dingen naar de prijs kunnen plannen worden ingediend.

Introductie scheiding

 

Het gaat om inwoners die een plan willen maken voor hun eigen woonomgeving (bijvoorbeeld gericht op energiebesparing, opwekken van duurzame energie of sociale duurzaamheid) waarbij inwoners samen zorgen voor een meer duurzame woon- of leefomgeving. De ideeën moeten worden uitgewerkt in een projectplan, waarvoor als hulpmiddel een handleiding wordt aangeboden. De plannen worden in december beoordeeld door een jury . Het winnende plan dat volgens de jury het meest kansrijke en realistisch is, wint een geldprijs van maximaal € 15.000, bedoeld om het plan uit te kunnen voeren.

Op woensdag 1 juli 2015 worden de prijsvraag en de spelregels voor belangstellenden toegelicht in een aftrapbijeenkomst in het gemeentehuis om 17.30.
Vanaf 1 juli staan op onze website www.twenterand.nl/duurzaamtwenterand de spelregels voor de prijsvraag en de handleiding voor het projectplan vermeld.

Wilt u zich aanmelden voor de Aftrapbijeenkomst? Dat kan tot 26 juni 2015 via secretariaatbeleid@twenterand.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier