Uitgeverij de Roskam doet redactie kabelkrant Delta TV

0
726

TWENTERAND – Uitgeverij de Roskam uit Almelo is vanaf deze week verantwoordelijk voor de redactie van de kabelkrant Delta TV en tegelijkertijd het nieuws op www.deltafm.nl. Het bedrijf van de bekende Twentse journalist Han Pape neemt voorlopig de taken over van hoofdredacteur Jan van der Kolk, die vorige week is gestopt. “We zijn erg tevreden met deze tijdelijke oplossing”, zegt voorzitter Marcel van Dijk van de stichting Lokale Omroep gemeente Twenterand.
Han Pape en zijn medewerkers gaan ervoor zorgen dat de kabelkrant van Delta TV dagelijks vers nieuws blijft brengen. En dat agendaberichten van verenigingen en organisaties ‘gewoon’ worden aangekondigd.

Introductie scheiding

“We blijven een Twenterands nieuwsplatform”, zegt Van Dijk, die aangeeft dat het radioprogramma Manitobaplein 1 over gemeentepolitiek voorlopig niet wordt uitgezonden. De raadsvergaderingen zijn vanaf september wel gewoon live te volgen op Delta TV.

Uitgeverij de Roskam heeft jarenlange ervaring in de nieuwsjournalistiek. Han Pape is hoofdredacteur van het onafhankelijke Twentse weekblad de Roskam, dat elke week verschijnt.Verder voert de uitgeverij sinds enige tijd ook de redactie van de kabelkrant in de gemeente Wierden.

“Twenterand is voor ons geen onbekend gebied”, zegt Han Pape. “Vorig jaar nog heb ik met Delta FM en Delta TV enkele politieke debatten gedaan rondom de verkiezingen van de gemeenteraad.”

De stichting lokale omroep gemeente Twenterand is nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die een bijdrage willen leveren aan het verzorgen van het lokale nieuws in de gemeente Twenterand. Zowel voor radio (Delta FM) als televisie (kabelkrant Delta TV).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier