Uitbreiding weekmarkten

1
1970

logo_gemeente_twenterandDe tweewekelijkse warenmarkten van Vriezenveen en Vroomshoop worden omgezet naar wekelijkse markten. In Vriezenveen zal op iedere woensdagochtend een weekmarkt worden gehouden en in Vroomshoop op iedere dinsdagmorgen. Daarnaast wordt ook een wekelijkse markt gehouden op iedere vrijdagochtend op het Klaampe terrein in Westerhaar.

In 2005 heeft de gemeenteraad besloten om de warenmarkten in Vriezenveen en Vroomshoop te privatiseren en in handen te stellen van de Stichting Weekmarkten Twenterand. Daarvoor is tussen de genoemde Stichting en de gemeente een bruikleenovereenkomst getekend. In deze bruikleenovereenkomst zijn geen afspraken gemaakt over de frequentie van de te houden weekmarkten. Dat betekent dat de bestaande bruikleenovereenkomst geen beletselen oplevert om medewerking te verlenen aan het verzoek voor het omzetten van de tweewekelijkse markten naar wekelijkse markten. In diezelfde overeenkomst is ook geen maximum aantal plaatsen opgenomen.

De Stichting Weekmarkten Twenterand wil nu de tweewekelijkse markten die in Vriezenveen en Vroomshoop worden gehouden omzetten naar een wekelijks te houden markt, waarbij de markt in Vroomshoop wordt verplaatst van de woensdag naar de dinsdagochtend. Daarnaast heeft de Stichting verzocht om een wekelijkse markt op de vrijdagochtend te mogen inrichten op het Klaampe terrein in Westerhaar. Hiervoor wordt de genoemde bruikleenovereenkomst aangepast.

In lijn met de bestaande afspraken over de warenmarkt in Vriezenveen en Vroomshoop heeft het college ingestemd met het verzoek om ook in Westerhaar een weekmarkt te mogen inrichten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier