Twenterand zoekt samenwerking met buurgemeenten

0
641

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand zoekt de samenwerking met de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten. Dat heeft burgemeester Cornelis Visser gezegd tijdens het raadsdebat, dat door de VVD Twenterand was aangevraagd.

De VVD was bang dat Twenterand de boot zou missen. De partij van fractievoorzitter Chris Walraven zag links en rechts gemeenten de handen ineen slaan, zoals Ommen en Hardenberg, Dinkelland en Tubbergen en ook Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten.

„Missen we als gemeente de boot”, stond niet voor niets als titel boven een notitie van de VVD. Volgens Walraven wilde zijn partij tijdens de raadsvergadering van vanavond een motie indienen over het onderwerp. Daarin zou de VVD de gemeente oproepen om zo snel mogelijk een volwaardige partner te worden van de buurgemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten.

Daarbij zou onderzocht moeten worden op welke manieren de betrokken gemeenten elkaar kunnen versterken, bijvoorbeeld om kosten te besparen, om te profiteren van kennis die in de eigen gemeente ontbreekt of om sterker te staan in de strijd tegen de expansiedrift van een gemeente als Almelo. Die motie komt er echter niet. „De burgemeester heeft het gras voor mijn voeten weggemaaid”, aldus Walraven. Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand heeft al actie ondernomen.(Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier