Twenterand wint Overijsselse cultuurprijs

0
702

Twenterand is gekozen tot de ‘WAKkerste gemeente’ van Overijssel. Met deze cultuurprijs is een bedrag gemoeid van 20.000 euro, dat de gemeente Twenterand moet besteden aan initiatieven op gebied van amateurkunst. De prijs wordt komende vrijdag om 20.00 uur uitgereikt in het Maatschappelijk Cultureel Centrum aan het Oranjeplein in Vroomshoop.

De Stichting Twenterand Cultuur doet deze week mee aan de eerste editie van de landelijke Week van de Amateurkunst (WAK) met als thema ‘Word Wakker’. Met name Yvonne van den Berg en Elisabeth Hoyer hebben zich ingespannen om zoveel mogelijk amateurkunst aan bod te laten komen op diverse locaties in de gemeente. Bovendien wordt de WAK in Twenterand gecombineerd met de Kunstplaatsen onderweg, waarbij belangstellenden op zestien plekken in Twenterand kunst kunnen bekijken. Kunstplaatsen onderweg is al vaker gehouden.

 

Introductie scheiding

 

Een jury bezocht namens de provincie Overijssel op dinsdag de zes steden in deze provincie die meedoen aan WAK, waar onder Twenterand en Enschede. In Vriezenveen nam die jury onder meer een kijkje in de watertoren aan de Bouwmeesterstraat, waar een expositie is van keramiek en een installatie is te zien en te horen van MAFF projects.

De jury koos Twenterand als ‘WAKkerste gemeente van Overijssel’ onder meer omdat alle activiteiten door vrijwilligers zijn opgezet, het voltallige gemeentebestuur betrokken was bij de opening van de WAK en dat op tal van bijzondere locaties kunst te beleven is, zoals donderdag de Straat Musical op de Brink in Den Ham. (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier