Twenterand scoort met scheiden van afval

0
769

De gemeente Twenterand loopt voorop bij het scheiden van afval in de regio Twente. Dat blijkt uit cijfers van afvalbedrijf ROVA.

Afvalwethouder Ben Engberts geeft de bevolking van Twenterand een pluim voor de prima ROVA-cijfers: „Alle lof aan de inwoners, want zij zijn het die dagelijks afval scheiden en voor dit resultaat zorgen. Dit motiveert om ermee door te gaan.(Tubantia)

Introductie scheiding

Volgens ROVA scheiden inwoners van de Twenterand hun afval zeer goed. Bijna zeventig procent van de herbruikbare afvalsoorten wordt apart gehouden van het restafval. Dit blijkt uit de afvalmonitor 2011. Deze jaarlijkse rapportage van ROVA bevat alle resultaten op afvalgebied. Voor de gemeente is deze grondstoffenmonitor de graadmeter voor het huidige afvalbeleid en een inspiratie voor het beleid voor de komende jaren. Daarbij wil Twenterand proberen om alle herbruikbare grondstoffen uit de grijze container te houden.

Uit de grondstoffenmonitor blijkt dat inwoners van de gemeente Twenterand hun afval goed scheiden. Zo wordt 67 procent van de totale afvalhoeveelheid gescheiden. Dit ligt boven de landelijke doelstelling van 60 procent in 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier