Twenterand: meevaller van ruim 2,6 miljoen

1
678

De gemeente Twenterand krijgt ruim 2,6 miljoen euro aan extra Cogas dividend. Het gaat om een bedrag van 1,1 miljoen euro ineens en in de jaren 2011 tot en met 2015 nog eens een kleine 335.000 euro per jaar.

Twenterand bezit 558 aandelen van de netbeheerder en energieleverancier Cogas. Per aandeel wordt de komende jaren 600 euro extra uitgekeerd.

Met name de VVD Twenterand trok aan de bel toen uitlekte dat de Cogas extra dividend zou willen uitkeren. Dat zou met name van invloed zijn geweest op de behandeling van de begroting op 9 november. De VVD had daarover geinformeerd willen worden. Volgens de informatie van de VVD stond op 5 november echter al vast dat het extra geld zou worden uitgekeerd. In antwoord op schriftelijke vragen van de VVD ontwijkt het college deze opmerking. Volgens het college was het uitbetalen begin november ‘nog geen vaststaand feit’. Dat feit werd op de aandeelhoudersvergadering op 24 november wel bekrachtigd. Volgens B en W was het niet mogelijk de raad daarvoor volledig bij te praten.

VVD-fractievoorzitter Chris Walraven zegt geen genoegen te nemen met die uitleg. Hij blijft bij zijn mening dat de raad eerder geinformeerd had moeten worden. Hij zegt in een eerste reactie zich te beraden over stappen.

Het is nog onbekend hoe de gemeente Twenterand het geld gaat besteden. Ook is nog niets naar buiten gebracht over eventuele wijzigingen in alle bezuinigingsvoorstellen. (Tubantia)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier