Twenterand krijgt vier ‘woonservicegebieden’

0
735

twenterand.jpgVijftig procent van de burgers van Twenterand woont per 1 januari 2015 in een zogeheten woonservicegebied. De gemeente Twenterand wil dit bereiken door het creëren van vier woonservicegebieden, waarin wonen, welzijn en zorg goed op elkaar zijn afgestemd. De bebouwde kom van de grote kernen in Twenterand worden gezien als woonservicegebied.

Wethouder Jan Binnenmars over de doelstelling van het project: ,,Met de ontwikkeling van deze gebieden stellen wij de inwoners van Twenterand in staat zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.”

Dat vijftig procent van de inwoners van Twenterand per 1 januari 2015 in een woonservicegebied woont, is hét doel van het deelproject wonen, zorg, en welzijn. Binnen dat project zijn drie deelprojecten te onderscheiden zoals welzijnsvoorzieningen en Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid (BTB). (Tubantia)

Introductie scheiding

De gemeente Twenterand is van start gegaan met de uitvoering van het deelproject BTB. Naast een goed aanbod van (zorg-)woningen en zorg- en welzijnsvoorzieningen wil Twenterand ook de openbare ruimte zo goed mogelijk inrichten zodat de woningen en voorzieningen voor iedereen goed bereikbaar zijn. De openbare ruimte moet ‘Bruikbaar’ en ‘Toegankelijk’ zijn. De voorzieningen moeten ‘Bereikbaar’ zijn: BTB.

De prioriteit bij de bruikbaarheid van de openbare ruimte ligt bij mensen die gebruik maken van rollators, rolstoelen of scootmobielen, slecht ter been zijn en slechtzienden.

In Twenterand zijn vier werkgroepen BTB actief met het opstellen van een wenslijsten. Er bestaat een werkgroep voor Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar. De wensenlijsten worden beoordeeld op haalbaarheid en financiën en wordt uiteindelijk definitief gemaakt. De werkzaamheden worden in de tweede helft van 2012 uitgevoerd.

In januari 2010 heeft de gemeente Twenterand de Prestatieafspraken Wonen met de provincie Overijssel ondertekend. Dit houdt in dat de gemeente in de jaren 2010-2015 onder andere op het gebied van wonen, zorg, welzijn projecten zal opstarten naar aanleiding van een ontvangen subsidie van de provincie Overijssel. Het deelproject wonen, zorg, en welzijn is één van die projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier