TWENTERAND KRIJGT GEEN 90% SUBSIDIE VOOR LOG

0
848

TWENTERAND – De gemeente Twenterand kan fluiten naar de 90% bijdrage van de provincie Overijssel voor de aanpassing van de infrastructuur in het LOG-gebied Fortwijk. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens het `varkensdebat` in Zwolle.

Volgens Gedeputeerde Piet Jansen beweerden wethouders van de gemeente Twenterand bewijs op papier te hebben, waaruit zou blijken dat 90% subsidie zou zijn toegezegd. Dat papier zou voor de zomervakantie overhandigd worden aan Jansen, maar tot op heden heeft hij daar niets van gezien.

Volgens Jansen is nooit sprake geweest van een bijdrage van 90%, maar van maximaal 75%. Verdeeld over 50% provincie en 25% europees geld. Dat laatste is niet meer beschikbaar.

LOG gaat de burger flink geld kosten
Omdat de totale kosten voor het aanpassen van de wegen in het LOG-gebied Fortwijk worden geraamd op bijna 6,5 miljoen euro, betekent dit dat de burger van Twenterand 1,6 tot ruim 3 miljoen euro mag ophoesten.

Dat mag het college gaan uitleggen aan haar inwoners, want net als andere gemeenten in Overijssel, heeft ook dit college beslissingen onder meer gebaseerd op de, naar nu blijkt, zogenaamde toezegging van 90% subsidie.

Jansen zegt nog wel in gesprek te gaan met wethouders van Twenterand. Echter hij kan zich ook voorstellen dat niet lokale megabedrijven zelf moeten meebetalen aan de infrastructuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier