Twenterand koploper in dienstverlening

0
810

logo_gemeente_twenterand
Gemeente scoort een 8.0

Een 8.0, dat was het cijfer waarmee de gemeente Twenterand zich medekoploper mag noemen op het gebied van dienstverlening. Afgelopen vrijdag kreeg de gemeente te horen dat zij ruim boven het landelijk gemiddelde (7.4) had gescoord in een landelijk onderzoek naar publieksdienstverlening. “We zijn heel erg blij en trots met dit resultaat. Het doet goed om te merken dat de inspanningen rond de verbouwing en de nieuwe afdeling dienstverlening aansluiten bij de wensen van de inwoners,” reageert burgemeester Koetje verheugd.

Aan het onderzoek naar de publieksdienstverlening deden zo`n 90 gemeenten mee. Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS NIPO. Bezoekers van het gemeentehuis worden daarbij geïnterviewd over hun ervaringen met de dienstverlening, zoals de vriendelijkheid en deskundigheid van het personeel en de wachttijden.

Het gaat om de inwoners
De gemeente Twenterand is zelf veel bezig met de verbetering van de dienstverlening. Zo zijn per 1 maart jl. de openingstijden van het gemeentehuis verruimd. Desalniettemin is het woord aan de inwoner waar het gaat om de kwaliteit van de dienstverlening: “Want wij kunnen als gemeente wel denken dat we op de goede weg zijn, maar we willen heel graag weten hoe de bezoekers van het gemeentehuis denken over die dienstverlening, want voor hen doen we het allemaal,” aldus Koetje.

‘Het beste van alles`
Haar visie op dienstverlening heeft de gemeente Twenterand verwoord in het dienstverleningsconcept ‘Het beste van alles`. Eén van de meest in het oog springende uitingen van dat concept is het servicecentrum in het vernieuwde gemeentehuis in Vriezenveen. Hier kunnen mensen terecht voor onder meer paspoorten, rijbewijzen, maar ook voor vergunningen op het gebeid van bouw en milieu.

Zaterdag 31 mei: Open dag
Aanstaande zaterdag 31 mei is de open dag van de gemeente Twenterand. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om tussen 12.30 – 16.30 uur een kijkje in het vernieuwde gemeentehuis te komen nemen. Uiteraard is ook het nieuwe servicecentrum open voor publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier