Twenterand koploper bij stijging van werkloosheid

0
641

Neemt de gemeente Twenterand bij de toename van de jeugdwerkloosheid de derde plaats in (stijging 87,5 procent), bij de totale werkloosheid is ze koploper, zij het in negatief opzicht, met 66,7 procent meer werklozen dan vorig jaar om deze tijd.

Dat blijkt uit de Arbeidsmonitor van de Regio Twente. Er is volgens het regiobestuur meer rijksgeld nodig voor beleid. In sommige gemeenten stelt men dat (ook) meer lokale creativiteit nodig is.

De explosieve toename van de werkloosheid is niet typisch voor Twenterand. Ofschoon deze gemeente tot de negatieve uitschieters behoort, kent heel Twente een forse terugslag, mogelijk door de grootschalige sanering die in de bouw en industrie plaatsvindt.

Introductie scheiding

Opvallend is zeker dat het platteland meer last heeft van deze crisis dan de steden. Behalve de gemeente Twenterand scoren in Twente ook Tubbergen en Dinkelland slecht. Hetzelfde geldt voor andere plattelandsgemeenten, uitzonderingen daargelaten.

In de stedenband gaat het relatief beter dan ten plattelande, zo blijkt uit de jongste cijfers van de Arbeidsmarktmonitor Twente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier