Twenterand is wakker geworden….of toch nog niet helemaal???

0
632

Zoals u misschien in de krant hebt gelezen, lijkt het goed te gaan met de ontwikkelingen rond het LOG Fortwijk. B&W willen proberen om van Fortwijk een verwevingsgebied te maken, dit houdt in dat er geen nieuwvestiging van mega bedrijven mogelijk zal zijn. Dit is natuurlijk een geweldig streven! Dinsdag 10 juni zal er een raadsdebat plaatsvinden, n.a.v. dit debat wordt er een raadsbesluit genomen worden. Gedeputeerde Staten van Overijssel moeten dan nog akkoord gaan met het besluit van de gemeente Twenterand.
In de plannen voor verwevingsgebied zit echter nog wel een addertje onder het gras, in een verwevingsgebied mag dan wel geen nieuw bedrijf gevestigd worden, maar op bestaande agrarische locaties mag wel uitgebreid worden tot een mega bedrijf met meer verdiepingen, zodat er per locatie een hoeveelheid dieren kan komen die gelijk staat aan een mega bedrijf, maar dan verspreid over geheel Twenterand. Je moet er toch niet aan denken dat je al rijdend langs de mooie Es in Den Ham, je boven de Es de punt van een dak van een mega stal kunt zien.
Wij (Stichting VROM?) zouden graag zien, dat het bestemmingsplan zo wordt aangepast, door eisen te stellen aan kavel en bouwblok grootte, dat ook in de toekomst geen mega bedrijven kunnen ontstaan.

Daarom vraagt  Stichting VROM?  u bij het debat aanwezig te zijn, zodat duidelijk is dat de omwonenden van Fortwijk, ondanks de hoopgevende persberichten, nog niet helemaal gerust zijn.

Neem deze keer de moeite om zelf te gaan en denk niet “ach, mijn buurman/vrouw gaat wel”, maar ga samen met die buurman/vrouw!!!

Wij hopen u te ontmoeten op dinsdag 10 juni in de raadzaal van het gemeentehuis te Vriezenveen. Het debat duurt van 19:30 tot 20:45, wie dat wil, kan zich aanmelden als deelnemer aan het debat of als inspreker.
Aanmelden kan tot dinsdag 10 juni 12:00

Stichting VROM?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier