Twenterand houdt binnenbad

0
686

twenterand.jpgTwenterand behoudt een overdekt zwembad. Dat is de belangrijkste conclusie na het gisteravond gehouden raadsdebat over de toekomst van de zwembaden. Leden van de zwemclubs en veel andere doelgroepen kunnen opgelucht adem halen.

Alle zeven fracties uit de gemeenteraad van Twenterand zijn eensgezind op twee punten in het debat over de zwembaden: ze willen allemaal een overdekt bad in de gemeente behouden. En de fracties maken korte metten met het voorstel van een meerderheid van het college van burgemeester en wethouders.

Het voorstel waar de CDA-wethouders Jan Binnenmars en Johan Oordt niets in zien, (Tubantia)

Introductie scheiding

omvat een onderzoek naar het openhouden van de drie openluchtbaden in Twenterand en het volledig privatiseren van het overdekte bad De Stamper in Vriezenveen. Met name de kans om De Stamper te privatiseren achten alle raadsfracties niet realistisch. En geld uittrekken om dit allemaal nog een keer te onderzoeken, vinden ze absurd. Aanvankelijk probeerde André Idzinga het collegevoorstel nog te verdedigen, maar de wethouder sport werd daarbij niet serieus genomen. Het werd een pijnlijke situatie. Idzinga werd gered door burgemeester Cornelis Visser die de vergadering schorste. Bij het vervolg staakte de verantwoordelijk wethouder zijn betoog en zei met belangstelling voorstellen uit de raad tegemoet te zien. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier