Twenterand geeft 10% korting op kavels

3
624

logo-gemeente.jpgVanaf september 2013 verleent de gemeente Twenterand een grondprijskorting van 10% op gemeentelijke woningbouwkavels. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten om de verkoop van bouwkavels te bevorderen en daarmee de werkgelegenheid in de bouwsector te stimuleren. Dat laatste is ook voor wethouder Oordt een belangrijk argument: “In onze gemeente wonen veel mensen die in de bouw werken. Voor hen is het zo belangrijk dat die sector weer aantrekt en daar doen we alles aan.”

Met ‘alles’ doelt Oordt op de eerdere kansen die hij heeft benut om de woningmarkt weer in beweging te krijgen. In juni werd de starterslening geïntroduceerd en ook een kooppremie van € 5.000,- voor gemeentelijke kavels. “Als we ook maar ergens een kans zien om de woningmarkt en de bouwsector van een impuls te voorzien, dan pakken we die kans!”

Introductie scheiding

 

Voorwaarden
Aan de korting van 10% zitten twee voorwaarden: de aktepassering van de koop van de grond vindt uiterlijk 31-12-2014 plaats en het moet gaan om een gemeentelijke kavel.

20 september: Woonmarkt!
Op vrijdag 20 september a.s. vindt er van 15.00 – 20.00 uur in het gemeentehuis in Vriezenveen een Woonmarkt plaats. Op de woonmarkt kunnen geïnteresseerden terecht voor informatie over woningbouwprojecten in de gemeente Twenterand, tips om een huis (sneller) te verkopen, nieuwbouw en verbouw, mogelijkheden van duurzaam wonen, woningruil en uiteraard over de starterslening, de kooppremie en de kortingsregeling voor de aankoop van bouwkavels.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Twenterand, www.twenterand.nl.

3 REACTIES

  1. ??? werkgelegenheid in de (plaatselijke) bouwsector stimuleren? En de brede school in Westerhaar laten bouwen door bedrijven van buiten Twenterand. Zo een jaar werkgelegenheid weggeven.. Ik snap de gemeente niet.

  2. Deze gemeente werkt net als alle andere gemeentes Joke. Mooie praatjes. Maar als het er op aan komt draait alles om de euro’s.
    Politiek noemen ze dat.

  3. En hoe die bredschool wordt gebouwd en wanneer,daar heeft de gemeente geen weet van. Veel werk wordt uitbesteed aan polen, die zelfs vandaag op zondag 8 september druk aan het klussen zijn binnen. Ik kwam er langs en zag de bekende zwarte bus staan, gebouw open en hooorde duidelijk boormachine of schroevendraaier op accu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier