Tweetal veroordeeld na afpersing met foto’s

0
743

Twee inwoners van Dedemsvaart zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen na een poging tot afpersing van twee mannen.
Het stelen van een laptop van een jong homopaar uit Westerhaar en het willen afpersen van de eigenaren met hun seksueel getinte filmpjes en foto’s, is een ernstige inbreuk op hun privacy. Dat heeft de Almelose rechtbank beslist.

Van P. (31) en zijn vriendin R. (24) uit Dedemsvaart werden tot gevangenisstraffen veroordeeld. De man moet een jaar de cel in en zijn vriendin een half jaar. Ook wordt bij haar een eerdere voorwaardelijke straf van een maand ten uitvoer gebracht. De derde verdachte, H. (53) uit Coevorden, werd bij gebrek aan bewijs vrijgesproken van de afpersing. Hij kreeg wel een maand celstraf vanwege bezit van drugs. Ook de twee inwoners van Dedemsvaart werden schuldig bevonden aan het bezit van amfetamine.

Introductie scheiding

 

Nadat de laptop in november 2011 uit hun woning was gestolen, kregen de slachtoffers een brief met een cd-rom. Op het schijfje stonden hun filmpjes en foto’s, afkomstig van de gestolen computer. Als het paar niet wilde dat de beelden via internet zouden worden verspreid, moest het 7.500 euro betalen. De slachtoffers stapten naar de politie.

De politie zette een pseudokoper in. Als plaats van overdracht was gekozen voor een parkeerplaats achter een drogisterij in Dedemsvaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier