Tweede team dammers Witte van Moort kampioen!

0
729

img-3409.jpgZaterdag 22 februari speelde het tweede team van Damclub Denk en Zet/Witte van Moort tegen Zoranet Zwolle haar laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst of een gelijkspel zouden we kampioen van Nederland zijn en promoveren naar de hoofdklasse.

Nadat de opstelling bekend was gemaakt van beide teams waren we gematigd tevreden.
Er lagen kansen op een overwinning.

René Schippers was de eerste die uit was en niet met een goede afloop.

Introductie scheiding

 Hij trapte in een zetje die zijn tegenstander Marthy van Houtert een doorbraak naar dam opleverde.
Tomasz Miksa speelde hierna remise tegen Bert Streatemans, een op papier veel zwakker ingeschaalde tegenstander. Jeroen Schokker speelde remise tegen Hans Mensink, Schokker kwam goed weg, daar hij zelfs had kunnen verliezen. Hierna werd het nog erger doordat Jan van Olst verloor van Johannes van der Veer, nadat hij zelf een winnende combinatie had gemist. Tussenstand 6-2 voor Zwolle. We moesten dus minimaal 2 partijen winnen.

 

Eddie Hilberink, de topscorer, van het tweede won na een fraai opgezette partij van Vincent Lievense. Hierna won Niek Kloppenburg van Peter van de Velden, gelukkig voor ons. Maar ook deze partij had anders kunnen eindigen. Alex Noppers speelde remise in een gelijkwaardige partij tegen Jan Rensink. Elena Altchoul had de opdracht om kopman Martijn Vissers op remise te houden en dit deed zij naar behoren. De tegenstandster van Gerwin Mollink bood remise aan en na een blik op de tussenstand te hebben geworpen werd dit gretig geaccepteerd. Jan Schippers was de enige die nog bezig was tegen Sico Jurrius, hij kon echter niet meer verliezen. Winst zat er helaas ook net niet in, dus werd het een remise.

Eindstand 10-10. Dus missie geslaagd.

img-3409.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier