Twee raadsleden ontvangen Koninklijke Onderscheiding

0
2680

Dinsdag 27 maart wordt afscheid genomen van de raadsleden die niet terugkeren in de gemeenteraad. Twee daarvan, respectievelijk dhr. Veurink en dhr. Wessels ontvangen voor hun raadswerk een Koninklijke Onderscheiding. Deze ontvangen zij, omdat zij 12 jaar of langer raadslid zijn geweest.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest en dat betekent dat er dinsdag afscheid wordt genomen van de raadsleden die niet terugkeren. Donderdag wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Koninklijke Onderscheiding
Voor respectievelijk dhr. Veurink en dhr. Wessels krijgt het afscheid een bijzonder tintje. Zij ontvangen namelijk uit handen van burgemeester Van der Kolk een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dhr. H. Veurink
Dhr. Veurink begon op 29 april 1986 als gemeenteraadslid van het GPV van de toenmalige gemeente Den Ham. Zijn eerste periode duurde tot 31 december 2000. Na de herindeling is hij op 2 januari 2001 tot en met 16 maart 2006 raadslid en fractievoorzitter geweest namens de ChristenUnie in Twenterand. Van 16 maart 2006 tot heden was dhr. Veurink raadslid en nestor, eveneens namens de ChristenUnie in Twenterand. In totaal is dhr. Veurink 32 jaar raadslid geweest. Een periode waarin hij zich altijd een betrokken en trouw raadslid heeft getoond.

 

Dhr. A. Wessels
Dhr. Wessels, CDA Twenterand, keert na een periode van 12 jaar niet terug in de gemeenteraad. Dhr. Wessels zit sinds 27 april 2006 in de gemeenteraad van de gemeente Twenterand. Hij vervulde deze functie tot heden. Dhr. Wessels is een betrokken raadslid, die zich naast zijn raadslidmaatschap altijd bleef inzetten voor de samenleving van Twenterand. Zo zet hij zich in als vrijwilliger voor de Werkgroep Oost Europa en is hij vrijwilliger bij voetbalvereniging DOS’37. In het verleden heeft hij zich ook nog ingezet voor de Nederlandse Hervormde Kerk in Vriezenveen.

Beide worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Foto:Enno de Boer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier