Trein botst tegen minikraan

0
526

Een kraanmachinist raakte maandagmorgen gewond doordat een passagierstrein bij het passeren de kraan raakte. Dit meldt de politie maandag.

De 53-jarige machinist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk verrichtte werkzaamheden aan het spoorbaanvak gelegen tussen de Dr. E.H. Ebelsweg in Waterhuizen en de Energieweg in Kropswolde. Hij reed met een minikraan met daarachter een aanhanger in oostelijke richting langs de zuidbaan.

Op een metalen brug in dit spoorweggedeelte waar de ruimte naast het spoor smaller wordt, werd de kraan ingehaald door een trein. De rechter voorzijde van deze trein botste tegen de linker achterzijde en de kraanarm van de minikraan.

De machinist raakte door de klap gewond aan zijn hoofd. De trein kwam ongeveer 200 meter verder tot stilstand. In de trein vielen geen gewonden.

De machinist liep op eigen kracht naar een spoorwegovergang. Daar is hij opgevangen door medewerkers van de politie en de ambulancedienst. Ter behandeling aan zijn verwondingen is hij per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier