Totale off-day van Voorwaarts zorgt voor verlies bij Quick’20

0
668

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa 3 wedstrijden waarin Voorwaarts 7 punten behaalde stond afgelopen zaterdag Quick 20 uit Oldenzaal op het programma wat vorige week duidelijk klop kreeg van Marienberg. Voor trainer Deijk wederom een week waarin niet alle spelers aanwezig konden zijn, maar dit is het hele jaar al zo dus ook hiermee moet Voorwaarts kunnen omgaan.
Om kwart voor 3 floot scheidsrechter Poffers voor aanvang van de wedstrijd welke tegen de verwachting in op kunstgras plaatvond. Een veld wat er echt slecht bij ligt maar ook dit mag geen excuus zijn voor een slechte wedstrijd.
In het eerste kwartier was het een beetje aftasten aan beide kanten, het veld speelde beide partijen parten. Veel balverlies en passes die veel te hard of niet aankwamen was het gevolg. Tot in de 16de minuut kreeg geen van beide teams kansen. De eerste kans was meteen raak. Jordy Niks zette zijn directe tegenstander van deze middag onder druk en kon de bal met de borst meenemen en stond geheel onverwacht oog in oog met de keeper van Quick en wist de bal beheerst in de hoek te werken waardoor het 0-1 werd. De verdedigers van Quick claimden een hands bal van Jordy maar de scheidsrechter wees naar de stip en het doelpunt werd goedgekeurd.

Na dit doel punt ging het fouten festival door zoals het was begonnen. Niets lukte en geen van beide ploegen kon dreigen. Vlak voor rust werd een lange bal op rechts van Quick niet goed beoordeeld door de verdediging van Voorwaarts en wist de snelle buitenspeler zich vrij te maken. Doelman Dinand was reeds onderweg maar te laat, echter wist de speler van Quick niet hard genoeg in te schieten en kon Bjorn Wessels de bal ruim voor de doellijn op pikken. Hierna was het tijd voor de thee.
In de 2de helft zagen de toeschouwers lang het zelfde spelbeeld. Quick drong wel meer aan dan voor de rust en de verdedigers van Voorwaarts konden de spitsen niet of nauwelijks bereiken. Ook de spitsen van Quick waren niet sterk genoeg om echt gevaarlijk te worden. Op een paar kleine kansen na leek het een slechte wedstrijd met een goed resultaat te worden voor Voorwaarts. Vanaf de 65ste minuut ging Quick steeds beter spelen en je kon zien dat de ploeg er in geloofde vandaag. Ze kregen het gevoel had dat er tegen dit Voorwaarts wat te halen was vandaag. Ook hielp Voorwaarts de tegenstander in de wedstrijd want bijna elk duel werd verloren en Quick wist zichzelf steeds beter in de wedstrijd te spelen.
In de 75ste minuut gebeurde wat de toeschouwers al zagen aankomen. Na een lange rommelige aanval waarbij de bal maar niet weg wilde lukte het Quick de gelijkmaker te maken. Na de dit doelpunt ging de ploeg van Mark de Jong er nog meer in geloven en hield Voorwaarts constant onder druk. Ook Voorwaarts kreeg nog een paar halve kansen maar echt gevaarlijk werd het niet op een moment na. Een prima voorzet werd door Bernd Bove ingeschoten maar de keeper en een verdediger konden de bal tot corner verwerken. Quick bleef er in geloven en bleef ook voetballen voor de volle winst. Het kon niet uitblijven en in de 85ste minuut was het na wederom een rommelige periode voor het doel van Voorwaarts raak voor Quick en werd het zeer verdiend 2-1. In de resterende tijd gebeurde er niet veel meer en kon Voorwaarts naar huis zonder de punten die voor Quick welkom waren in hun degradatie strijd.
Jammer dat de goede lijn van de vorige weken niet kon worden door gezet. Vandaag was de 1ste wedstrijd voor de 3de periode waarin Voorwaarts nog een betekenis in wil spelen. Volgende week staat ons thuis de wedstrijd tegen Sportclub Glanebrug te wachten en zal er uit en ander vaatje getapt moeten worden.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt; Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, ter Braak, B. Bove. Meier, J. Harms (T. Harms), Dogger en Niks.