Topper tussen Blauw Zwart en SDO eindigt onbeslist

0
443

Afgelopen zaterdag troffen in Enter koploper Blauw Zwart uit Wierden en achtervolger SDO uit Westerhaar elkaar. Een beladen derby stond in het verschiet, de winnaar zou goede zakendoen in de strijd om de titel. SDO won het eerste duel tussen de twee Twentse ploegen in Westerhaar verrassend ruim met 21-14.

Beide ploegen kwamen na het beginsignaal vlot tot scoren, 1-1. Na deze twee snelle treffers vielen de doelpunten daarna niet meer in zo’n rap tempo. Beide ploegen hadden zich goed voorbereid en hadden de zaakjes verdedigend op orde. De aanvallers van de duellerende ploegen moesten hard werken om goede kansen te creëren. Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna sloegen de bezoekers uit Westerhaar een gaatje naar 4-6. Niet veel later gingen de ploegen rusten bij een 6-7 stand op het scorebord in het voordeel van de SDO’ers.

Na rust bracht SDO de marge weer op twee doelpunten, 6-8. Blauw Zwart reageerde hierop en ging erop en erover, het werd 10-8. SDO moest in de achtervolging. De ploeg van Marco Groothuis zag deze missie in eerste instantie niet slagen, maar kwam in de slotfase toch naast de Wierdenaren. Luttele minuten voor het einde stond het 12-12. De Oranje-formatie wist vervolgens wederom de leiding te nemen, 12-13.

Blauw Zwart counterde en kwam op gelijke hoogte, 13-13. In de spannende slotfase kreeg SDO nog één goede kans om de wedstrijd over de streep te trekken, maar deze bal viel niet door het mandje. Einduitslag Blauw Zwart – SDO: 13-13

Een terechte puntendeling tussen de twee streekgenoten die erg aan elkaar gewaagd waren. Toch zal dit gelijke spel als een nederlaag voelen voor de Westerhaarders. De Reas-formatie had bij winst op gelijke hoogte kunnen komen met de Blauw Zwarters, nu blijft het verschil twee punten.

Daarnaast is het gat met de nieuwe koploper Elko drie punten. Hierdoor heeft de ploeg het niet meer in eigen hand en moet men hopen op misstappen van de concurrentie.

Volgende week zaterdag speelt SDO in Westerhaar de returnwedstrijd tegen de studenten van Vakgericht. Deze wedstrijd wordt gespeeld in thuishal de Klaampe en begint om 15:50 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier