Toneelvereniging Simplonia weer op de planken

0
722

2013-10-30-19.jpgToneelvereniging Simplonia uit Westerhaar gaat dit jaar optreden met het prachtige toneelstuk Zilveruitjes en augurken geschreven door D.J. Eggengoor.

Er gebeurt van alles in huize Jeremia Zwanepoel (Jan Bove) als huishoudster Trui (Margreet de Jager) vermoedt dat Jeremia aanpapt met de veel jongere Adele Piët (Helma Schepers). Trui heeft namelijk haar zinnen gezet op de erfenis van Jeremia en kan Adele daar niet bij gebruiken.
Ze schakelt daarom zus Mina (Metje Schutte) en zwager Gradus (Erik Lamberink) in om de zaak te onderzoeken. Ze breken zelfs in bij Adele thuis , maar alles gaat niet volgens plan en loopt gigantisch uit de hand. Mina wordt zelfs verkocht aan een oliesjeik .

Introductie scheiding

En als Gradus, de man van Mina dan ook nog wordt verleid door buurvrouw Hermien (Marie Niks) zijn de rapen pas goed gaar.
Kortom, het is een prachtig toneelstuk vol met doldwaze toestanden.
Verder spelen Roy Alberts ( Albert Kweldons) en Gerrit Teunis ( Salomon van Gelder) nog mee en worden ze ondersteund door regelaar Alie Klinkien, regisseuse Jannie ter Braak, souffleur Metje Schutte Keuken en grimeurs Martin en Maaike Santman .

 

De optredens zijn op vrijdag 8, zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 november in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg in Westerhaar en alle avonden wordt er om 19.30 uur begonnen.
De voorverkoop is inmiddels afgelopen. Kaarten kunnen nu alleen nog voorafgaand aan de opvoeringen worden gekocht. Het eerste weekend is bijna uitverkocht. Voor het tweede weekend zijn er nog voldoende kaarten. De kaartverkoop op de uitvoeringsavonden start om 18.30 uur. En wees er vroeg bij want op = op!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier