Toneelvereniging Simplonia weer op de planken

0
2109

simplonia-2014.jpg
Toneelvereniging Simplonia uit Westerhaar gaat dit jaar optreden met het prachtige blijspel Berend is van de koart!, geschreven door Bernd Gombold en bewerkt door Ben ten Velde.

Een gezellig kerstfeest zit er niet in bij de familie Meijer. Vader Berend (Gerrit Teunis) en zoon Marco (Erik Lamberink) zijn aan het klaverjassen geweest in de kantine van de voetbalclub. Alle twee zijn ze met een mooi stuk in de kraag naar huis gegaan. De volgende dag weten ze nergens meer van. Ook niet dat ze moeder de vrouw (Metje Schutte-de Jager)) beloofd hadden om een kerstboom mee te nemen. Marco heeft dan toch nog op de valreep een kerstboom geregeld maar daar wil Stiene niets mee te maken hebben. Dan blijkt er toch ineens een prachtige kerstboom te zijn, maar waar die vandaan komt weet niemand. Gelijk daarna komt buurman Theo (Jan Bove) woest vertellen dat zijn mooie kerstboom gestolen is! En dan is er ook nog een ongeluk gebeurd, is er ingebroken en het heeft er alle schijn van dat vader en zoon er bij betrokken waren. Het zweet breekt de beide heren dan ook steeds meer uit als de bewijzen zich opstapelen. Ondertussen heeft Marco ook nog de handen vol aan zijn vriendin Sabine (Helma Schepers) die grootse plannen heeft.

Introductie scheiding

Tot overmaat van ramp komt buurvrouw Wemie (Marie Niks) regelmatig buurten, deze kwebbelkont doet niets liever dan de zaak opruien en ophitsen .Als dan ook nog zwager Jannes (Roy Alberts) met zijn verwaande vrouw Alberdina (Margreet de Jager) komt logeren, wordt het Berend bijna allemaal teveel.
Kortom, het is een prachtig toneelstuk vol met doldwaze toestanden.
De spelers worden ondersteund door regelaar Alie Klinkien, regisseuse Jannie ter Braak, souffleur Metje Schutte Keuken en grimeurs Martin en Maaike Santman .
De optredens zijn op Vrijdag 14, zaterdag 15, vrijdag 21 en zaterdag 22 november in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg in Westerhaar en alle avonden wordt er om 19.30 uur begonnen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier